Final Fantasy 16-verkoop voldoet niet aan hoogste verwachtingen van Square Enix

Final Fantasy 16-verkoop voldoet niet aan hoogste verwachtingen van Square Enix

Winst van bedrijf is flink gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar

Square Enix heeft laten weten dat de verkoop van Final Fantasy 16 niet aan de hoogste verwachtingen van het bedrijf voldoet.

Directeur Takashi Kiryu zou dit hebben verteld tijdens een gesprek met investeerders na het bekendmaken van diens kwartaalcijfers, zo meldt Bloomberg. Het bedrijf zag een stijging van 14,4 procent in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, maar een daling in winst van 78,5 procent.

Kiryu's opmerking dat de verkoop van Final Fantasy 16 niet aan de hoogste verwachtingen van Square Enix voldoet is opvallend, aangezien de game in een krappe week meer dan drie miljoen keer werd verkocht. Kiryu meldde daarnaast dat de tegenvallende verkoop te wijten valt aan de relatief langzame overstap van gamers naar PlayStation 5.

De daling in winst is volgens Square Enix daarnaast ook te wijten aan de stevige concurrentie in de mobiele markt te wijten, alsmede de hoge productiekosten van grootschalige games. Ook de opbrengsten van mmo's - waarbij Final Fantasy 14 de grootste game van de uitgever binnen het genre is - valt lager uit dan dezelfde periode vorig jaar.

Na het bekendmaken van de kwartaalcijfers en het gesprek met investeerders daalde de Japanse koers van Square Enix-aandelen met bijna vijftien procent - de laagste prijs sinds mei 2022.

Final Fantasy XVI

Aanbieding

Final Fantasy XVI kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

tjah dat krijg je als je een game exclusief uitbrengt op de PS5

0
test

Op een ps4 hadden ze deze prachtige gane nooit zo kunnen maken, trekt het gewoon niet meer. Aanrader voor wie m nog niet gespeeld heeft overigens

[Reactie gewijzigd door water op 7 augustus 2023 - 13:49]

0
test

En wat vind je dan structureel zo onmogelijk aan deze game voor de vorige gen, behalve de grafische kant (die ook af en toe hit en mis is imo)?

0

Deze gebruiker is verwijderd

[Reactie gewijzigd door yeen (gebruiker is geblokkeerd) op 11 augustus 2023 - 08:30]

-1
test

Op de XBOX en PC zou het spel niet zoveel verkopen als de PS% en Sony helpt zowel financieel als technisch mee aan de ontwikkeling. Het is al een halve Playstation titel.

0
test

Ik denk dat de game een stuk meer had verkocht, hadden ze deze ook op de pc uitgebracht, vergeet niet hoe groot de playerbase is van FF14 En een groot deel daarvan speelt op pc.

1
test

Winst is flink gedaald, nog steeds winst dus wat zeiken ze. moet altijd maar meer en meer.

-1
test

Een beursgenoteerd bedrijf moet inderdaad meer winst zien te maken, niet minder, anders gaan aandeelhouders moeilijk doen. Dat is het nadeel van beursgenoteerd zijn helaas. Kapitalisme, yay.

-1

Aanbevolen voor jou