Final Fantasy 16-update laat spelers motion blur uitzetten

Final Fantasy 16-update laat spelers motion blur uitzetten

Ook zijn er enkele bugs opgelost

Square Enix heeft update 1.03 voor Final Fantasy 16 uitgebracht, waarmee onder andere nieuwe opties aan de game zijn toegevoegd.

De update voegt de opties aan het hoofdmenu van het spel toe. Zo kan men nu de intensiteit van motion blur instellen - het kan tevens helemaal uitgezet worden. Ook kan de camera zo ingesteld worden dat deze de speler niet automatisch volgt bij het bewegen of aanvallen. Daarbij kan de gevoeligheid van de camerabesturing nog preciezer worden ingesteld en zijn er drie nieuwe lay-outs voor de besturing toegevoegd. Verder worden er enkele bugs opgelost.

Final Fantasy 16 speelt zich af in Valisthea, een middeleeuws ogend koninkrijk waarin de verhoudingen tussen verschillende naties gespannen zijn. Clive Rosfield, de First Shield of Rosaria, probeert zijn jongere broer Joshua te beschermen, maar door een samenloop van omstandigheden moet Clive er op uit trekken om het op te nemen tegen de Dark Eikon Ifrit. De game zit vol met actievolle gevechten, een nieuw vechtsysteem en een focus op grote summons – in deze game ook wel bekend als Eikons.

Erik Nusselder gaf een 9 aan de game in de Gamer.nl-recensie: "Final Fantasy 16 is een gedurfd en ambitieus actie-avontuur vol memorabele momenten, aangrijpende wendingen en een nieuw, flitsend vechtsysteem dat uitstekend uitpakt. Het was misschien nog beter geweest als de game helemaal afscheid had genomen van zijn rpg-roots, maar de liefde voor Final Fantasy en epische verhaalvertellingen is tijdens elke minuut voelbaar."

Onlangs bleek nog dat er wereldwijd inmiddels meer dan drie miljoen exemplaren van Final Fantasy 16 zijn verscheept.

View post on X
Final Fantasy XVI

Aanbieding

Final Fantasy XVI kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zijn er wel mensen die blij worden van Motion Blur? Ik zet het altijd uit ik ieder geval. Dus fijn dat ze die optie toevoegen.

1
test

Ik vroeg me ook al af waarom je dit aan wilt hebben en waarom het altijd standaard aan moet staan. Ik zet het idd ook altijd uit.

1
test

Ja omdat dit spel niet stabiel op 60fps draait dus speel ik op 30fps. Dan is motion blur wel handig. Het oogt dan vloeiender. Daar is dacht ik motion blur ook voor bedacht. Met 60fps of hoger kan je het meestal gewoon uit zetten.

0
test

Extra opties zijn altijd welkom. Zelf mis ik een mini map (of kijk er overheen) dus dit soort updates zijn altijd welkom 😁

-1
test

Er mist nog wel meer voor een game waarvan de directer zei dat die perfect was en nooit ge-update hoefde te worden. Maargoed dit is een stap in de juiste richting. Die Motion blur maakte de game bijna onspeelbaar. Je werd er gewoon bijna misselijk van. Onbegrijpelijke keuze. Gelukkig lijkt dit nu opgelost. Ik mis nog wel 1 dingetje. Wanneer Clive begint te rennen. Dit had toch gewoon onder een knop gekund ipv 7/8 seconden tijdens het lopen te wachten totdat ie eindelijk eens begint met sprinten? Maar deze is nog te overzien.

1
test

volgens mij is dat omdat hij niet overal kan hard rennen (sprinten). T valt me op dat dit alleen buiten de kaders van dorpen gebeurt maar nooit ik dorpen.

0
test

De mini map mis ik inderdaad ook echt! Snap niet dat dat er niet in zit. Echt een gemiste kans.

0

Aanbevolen voor jou