Final Fantasy 16-producer: ‘Niet-turn-based om jonger publiek aan te spreken’

Final Fantasy 16-producer: ‘Niet-turn-based om jonger publiek aan te spreken’

Volgens Final Fantasy-producer Naoki Yoshida is de reden dat Final Fantasy 16 geen turn-based gevechten bevat dat de game ook een jonger publiek moet aanspreken.

Final Fantasy-producer Naoki Yoshida spreekt in een recent nummer van Famitsu – met dank aan VGC voor de vertaling – over de doelgroep van Final Fantasy 16. De ontwikkelaar zegt dat zijn team moest herbeoordelen voor welk publiek de nieuwe Final Fantasy bedoeld is.

“Ik kom uit een generatie die opgroeide met opdrachten geven en turn-based rpg’s”, zegt Yoshida. “Ik denk dat ik snap hoe interessant en immersive dat kan zijn. Aan de andere kant, het afgelopen decennium heb ik best veel meningen gehoord als ‘Ik snap niet waar de aantrekkingskracht ligt bij het selecteren van bevelen’.”

“Deze mening neemt alleen maar toe [in populariteit], in het bijzonder bij het jongere publiek, dat gewoonlijk geen rpg’s speelt.” Volgens Yosdida ligt die verschuiving naar minder turn-based gevechten op de technologie en mogelijkheden van moderne consoles.

“In verschillende consolegeneraties was het al mogelijk om personage-uitdrukkingen in real-time weer te geven”, aldus Yoshida. “Acties als ‘trek aan de trigger en jouw personage schiet zijn geweer’ en ‘druk op de knop en jouw personage zal met zijn zwaard zwaaien’ kunnen nu makkelijk uitgedrukt worden zonder een bevel-systeem.”

'Niet logisch' om opdrachtprompt te gebruiken

“Het is nu gebruikelijk voor gamers die jonger dan mij zijn om van dit soort spellen te houden. Als resultaat is het niet meer logisch om door een opdrachtprompt te gaan, zoals ‘val aan’, om een keuze te maken tijdens een gevecht.”

“Dit is geen argument voor wat goed of slecht is, maar er is een verschil, gebaseerd op spelersvoorkeuren en leeftijd. Daarbovenop is er een verschil tussen een opdrachtsysteem en een turn-based systeem, en ze worden vaak door elkaar gehaald. Maar het zijn twee verschillende concepten.”

“Zoals ik zei, ik denk dat ik snap waarom opdrachtsysteem-rpg’s leuk zijn, en wil ze ook blijven ontwikkelen, maar ik dacht aan de verwachte verkoopaantallen van Final Fantasy 16 en de impact die we moeten leveren.”

Over de toekomst van de franchise is Yoshida echter niet stellig: “Ik denk dat het mogelijk is dat de volgende Final Fantasy weer een opdrachtsysteem gebruikt, of een openwereldgame wordt.” Elders in het interview zegt Yoshida dat, als Final Fantasy 16 een openwereldgame zou zijn, het team “15 jaar” nodig zou hebben om hem te maken. 

Final Fantasy XVI

Aanbieding

Final Fantasy XVI kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

[quote] gamers die jonger dan mij zijn [/quote] Ik wil geen taal-nazi zijn maar deze kan echt niet.

0

Aanbevolen voor jou