Final Fantasy 16-producent zou liever één console op de markt zien

Final Fantasy 16-producent zou liever één console op de markt zien

'Het zou beter zijn voor zowel ontwikkelaars als spelers'

Naoki Yoshida, de producent van het onlangs verschenen Final Fantasy 16, zou liever een wereld zien waarin er maar één gameconsole beschikbaar is op de markt.

Dat meldt hij in een interview met een Taiwanees YouTube-kanaal, vertaald door IGN. "Gameplatforms... ik kan het eigenlijk beter niet zeggen, maar ik zou willen dat er maar één beschikbaar was. Het zou beter zijn voor zowel ontwikkelaars als spelers."

Hoewel Yoshida niet verder de diepte ingaat over deze opmerking, is het niet moeilijk om te begrijpen waarom hij denkt dat het beter is voor ontwikkelaars. Studio's hoeven dan immers maar één platformversie van een game te ontwikkelen. Of één enkele console ook beter is voor de consument, valt echter te bezien: men zou kunnen opperen dat concurrentie juist voor meer keuze en kwaliteit zorgt.

Hoe dan ook is Final Fantasy 16 alleen op PlayStation 5 uitgekomen. Final Fantasy 14, de mmo die Yoshida heeft geregisseerd, is wel beschikbaar op zowel PlayStation-consoles als pc, en komt volgend jaar ook naar Xbox.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Final Fantasy XVI

Aanbieding

Final Fantasy XVI kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Leuk voor ontwikkelaars, slecht voor gamers.

1
test

Dat heet een PC

-2

Deze gebruiker is verwijderd

0

Vroeger dacht ik ook zo, maar met een console en 3 of 4 games ben je ongeveer evenveel kwijt als een pc, alleen zijn pc games vaak goedkoper

-2
test

@TypicallyThomas "maar met een console en 3 of 4 games ben je ongeveer evenveel kwijt als een pc" - Nou, een console met 4 games zou ongeveer 750€ zijn.. Met de games van tegenwoordig heb je voor die prijs als je geluk bijna je videokaart betaald (waarschijnlijk zal het meer richting de 1000€,- zijn).. En dan komt al het andere er nog bovenop, haha!

[Reactie gewijzigd door Markus88 op 16 augustus 2023 - 12:37]

1
test

@ markus88 voor dat geld steek je wel iets in elkaar, maar het gaat de beeldkwaliteit van een ps5 of series x niet halen. Daar heb je volgens mij minstens een 3070 voor nodig ofzo

1

Bij lange na niet alle games zijn speelbaar op PC.

0
test

via emulators word alles mogelijk, zeg niet dat ik dat doe alleen dat het wel kan.

0
test

Gewoon even omdat ik benieuwd ben: ik heb eigenlijk nooit op een PC gegamed, want ik wilde altijd lekker op de bank, achter de tv met een controller gamen. Zitten jullie ' PC' gamers achter een bureau met een muis en toetsenbord, of hebben jullie de game PC ook gewoon naast de TV staan en spelen jullie met een controller op de bank?

0
test

Heb zelf een PC en een Switch (sinds kort), de pc staat bij een bureau omdat het makkelijker is voor keyboard en muis spellen. Maar bv RocketLeague of racegames speel ik met een controller. Dan zit ik nog wel achter mn bureau. Maar als ik de luxe zou hebben om mn bureau en TV in dezelfde kamer kwijt te kunnen, dan zou je met 1 lange HDMI kabel een 2de scherm van je tv kunnen maken. Zodat je ook kan gamen via je pc op je tv. Maar dan moet je TV dat ook wel goed ondersteunen, met mn kleinere tvtje werkte het niet goed omdat het beeld niet scherp genoeg was. Het bleef een beetje blurry. Het is zeker mogelijk maar mn voorkeur is gamen bij mn bureau. De stoel kan prima naar achter hangen ;)

0
test

Mijn game pc staat aangesloten op de tv, en heb een ryzen 9 met een 3080 ti. Ik speel bijna alles met een draadloos xbox controller, speel nu een rts game een oude maar ik speel dat zo rustig en voor story dat ik alleen een muis nodig heb, dus lekker vanaf de bank. Haf ooit een kantoortje in huis maar sinds kinderen geen ruimte meer voor dus nu alles op een goeie tv aangesloten.

0
test

Mijn pc staat bij mijn bureau en ik game opzich altijd aan het bureau, zelfs met controller. Maar de tv is er ook op aangesloten met een lange hdmi kabel om series te kijken, en aangezien ik met een draadloze Xbox360 controller speel zou ik dus ook gewoon vanaf de bank kunnen gamen.

0
test

Gebruik zelf nooit muis en toetsenbord tenzij het niet anders kan.. Speel zelfs baldurs gate 3 met een controller op pc 😂 speel dan op een 27 inch monitor in een zeer lekkere comfortabele relaxfauteuil stoel. Heerlijk spelen haha!

0

Aanbevolen voor jou