Final Fantasy 16 krijgt op dag van release toch wel een patch

Final Fantasy 16 krijgt op dag van release toch wel een patch

Game komt aanstaande donderdag uit op PS5

Op de dag van release moet er toch wel een zogeheten 'day one-patch' klaarstaan voor Final Fantasy 16.

Dat is opvallend, omdat Square Enix eerder had gemeld dat het niet van plan was een patch op release uit te brengen. Producent Naoki Yoshida zou van mening zijn geweest dat games moeten werken op release, aangezien niet iedereen toegang heeft tot internet en een patch kan downloaden.

Tijdens een pre-release livestream gisteren (via VGC) gaf de uitgever echter aan dat er op de dag van release toch een update klaarstaat. Deze moet enkele bugs die de progressie in de game in de weg staan oplossen, alsmede crashes wegpoetsen. Daarnaast moeten de prestaties van de game ermee verbeterd worden - met name de framerate in scènes waarin veel personages tegelijkertijd in beeld zijn, zoals in steden. Volgens het bedrijf gaat het om een kleine patch en hoeft deze niet per se gedownload te worden om toch van de game te kunnen genieten.

Square Enix liet ook weten dat er in een toekomstige update - dus niet in de update die op releasedag beschikbaar is - de mogelijkheid om motion blur uit te schakelen wordt toegevoegd, alsmede de mogelijkheid om de beweging van de camera aan te passen.

Final Fantasy 16 komt aanstaande donderdag uit op PlayStation 5. Een speelbare demo is nu al beschikbaar. Sommige winkels verkopen de game al sinds eerder deze week.

Final Fantasy XVI

Aanbieding

Final Fantasy XVI kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tja, het maakt mij niet uit of er een day-1 patch in zit of niet in een game, als het maar goed te spelen is op release. Maar dan ga je wel hard op je flikker meneer Naoki Yoshida. Grote woorden en dan terugkrabbelen haha! Maar dat is naar mijn mening wel de day and age waar we tegenwoordig in leven. Kijk er in ieder geval HEEL erg naar uit! Dit was een day 1 pre-order voor mij 😁

-1
test

Als je uit kan gaan van de demo, draait het spel anders behoorlijk stabiel op beide voorkeuren. Alleen op de momenten dat er nieuwe omgevingen worden ingeladen heb ik een hapering gezien, maar verder draait de demo fantastisch.

-2

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou