Final Fantasy 16 is wereldwijd drie miljoen keer verscheept

Final Fantasy 16 is wereldwijd drie miljoen keer verscheept

Game kwam op 22 juni uit voor PlayStation 5

Wereldwijd zijn er inmiddels drie miljoen exemplaren van Final Fantasy 16 verscheept.

Dat heeft Square Enix vandaag aangekondigd. Het gaat om fysieke exemplaren die wereldwijd aan winkels zijn geleverd en digitaal verkochte exemplaren. De game kwam afgelopen donderdag uit op PlayStation 5.

Final Fantasy 7 Remake wist in tien dagen tijd zo'n 3,5 miljoen keer te verkopen. FF16 is echter nog geen tien dagen verkrijgbaar, en Final Fantasy 7 Remake verscheen op de de PlayStation 4, die toen een grotere spelersbasis had dan de PS5 nu.

Final Fantasy 16 speelt zich af in Valisthea, een middeleeuws ogend koninkrijk waarin de verhoudingen tussen verschillende naties gespannen zijn. Clive Rosfield, de First Shield of Rosaria, probeert zijn jongere broer Joshua te beschermen, maar door een samenloop van omstandigheden moet Clive er op uit trekken om het op te nemen tegen de Dark Eikon Ifrit. De game zit vol met actievolle gevechten, een nieuw vechtsysteem en een focus op grote summons – in deze game ook wel bekend als Eikons.

Erik Nusselder gaf een 9 aan de game in de Gamer.nl-recensie: "Final Fantasy 16 is een gedurfd en ambitieus actie-avontuur vol memorabele momenten, aangrijpende wendingen en een nieuw, flitsend vechtsysteem dat uitstekend uitpakt. Het was misschien nog beter geweest als de game helemaal afscheid had genomen van zijn rpg-roots, maar de liefde voor Final Fantasy en epische verhaalvertellingen is tijdens elke minuut voelbaar."

View post on X
Final Fantasy XVI

Aanbieding

Final Fantasy XVI kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Maar verscheept betekend niet de game ook al 3 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Hij ligt 3 miljoen keer in de winkels.

0
test

Echt een geweldige Final Fantasy, vermaak me echt prima.

0
test

Vind het persoonlijk niks met Final Fantasy te maken te hebben. Haal de Eikons weg en noem het DMC en iedereen had je ook geloofd. De naam buiten beschouwing gelaten: Het is een goede game met wat storende technische mankementen. Die Motionblur (wtf!) en framedrops zijn teveel aanwezig. Storywise is het best wel goed. Echter alles wat Final Fantasy maakt is weg. Het geeft er niks meer mee te maken. Prik je daar doorheen is het best een goede game.

[Reactie gewijzigd door Ramirez-1 op 29 juni 2023 - 05:35]

1

Aanbevolen voor jou