FIFA kondigt vier blockchaingames aan

FIFA kondigt vier blockchaingames aan

Voetbalorganisatie FIFA heeft vier blockchaingames aangekondigd via een persbericht.

De voetbalgames zijn de eerste titels sinds de breuk met Electronic Arts, dat tot en met Fifa 23 de FIFA-naam droeg voor haar games.

Alles games verschijnen rondom het aankomende wereldkampioenschap voetbal in Qatar en maken op verschillende manieren gebruik van Blockchaintechnologie.

Zo kunnen spelers spelers 'beloningen' als nieuwe spelers verdienen door echte wedstrijden te voorspellen in AI League: FIFA World Cup Quatar 2022 Edition. Ontwikkelaar Altered State Machine omschrijft de game als een 'casual voetbalgame' met vier computergestuurde spelers per team.

Ook kunnen spelers FIFA-spullen verhandelen op de blackchain in FIFA World Cup Qatar 2022 in the Upland Metaverse, waaronder 'legendarische videomomenten'. Verder kunnen spelers in Matchday Challenge: FIFA World Cup Qatar 2022 Edition 'voorspellingen doen' op basis van voetbalkaarten.

De laatste 'game' heet FIFA World Cup Qatar 2022 on Phygtl, waarmee spelers via augmented reality een deel van de gouden FIFA-bal kunnen kopen en bezitten. Dat 'fragment' kunnen spelers via de applicatie Phytgl koppelen aan foto's en momenten uit het wk voetbal.

Exacte releasedata van de games zijn nog niet onthuld. Na de breuk met EA, die volgend jaar games uitbrengt onder de naam EA Sports FC, zei FIFA-president Gianni Infantino dat de aankomende FIFA-games 'de enige, authentieke en echte FIFA-games' op de markt blijven.

EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dus een corrupte organisatie die blockchaintechnologie gaat gebruiken in een game? No thanks

0
test

NFT zooi dus. Maar ze willen die term niet gebruiken want het is iedereen inmiddels wel duidelijk dat NFT niets anders is dan geldzucht.

0

Aanbevolen voor jou