Fifa 23 bevat voor het eerst voetballer met hijab aan

Fifa 23 bevat voor het eerst voetballer met hijab aan

Nouhaïla Benzina schreef zowel tijdens het WK als in Fifa geschiedenis

Dankzij een update is er nu voor het eerst een voetballer met een hoofddoek aan speelbaar in Fifa 23.

De Marrokkaanse voetballer Nouhaïla Benzina schreef geschiedenis tijdens het WK vrouwenvoetbal door als eerste WK-speler ooit een hijab - ook wel bekend als een Islamitische hoofddoek - te dragen. Met een recente update heeft EA het model van Benzina aangepast. Ze voetbalt nu ook met een hoofddoek aan.

Commercieel voetballen met een hoofddoek aan werd vroeger niet toegestaan door de Fifa, omdat dit voor verwondingen aan het hoofd of de nek zou kunnen zorgen. Sinds maart 2014 mogen voetballers echter hun hoofd bedekken voor religieuze redenen.

Vrouwenvoetbal zit sinds Fifa 16 in de voetbalreeks. In het aankomende EA Sports FC24, de spirituele opvolger van Fifa, kunnen Ultimate Team-spelers voor het eerst zowel mannelijke als vrouwelijke voetballers in hun team hebben. EA Sports FC24 verschijnt op 29 september uit op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Met de Ultimate Edition krijgen gamers een week eerder toegang tot de game. Eerder vandaag kwam een overzichtsvideo uit van de Ultimate Team-modus.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Alle reacties verwijdert? Klagen mag tegenwoordig dus ook al niet meer.

2

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Rustig aan, Gargamel!

-1
test

jou reactie was mijn de inziens niet klagen. Meer om te oordelen. En leek eerder discussie uitlokkend. Vooral omdat uiting van religie bijna nooit een woke reden is. En de voetballer in kwestie dit ook in het echt zo doet en EA logischerwijs dat ook erin doet noem ik het geen woke, maar gewoon respect om haar in de game niet ineens zonder dat hoofddoekje te laten spelen. Als ze haar zonder hoofddoekje zouden forceren zou het eerder woke zijn dan nu. Maar goed. Dat gezegd vond ik het niet nodig om jou reactie te hebben verwijderd. Ik had hem nog wel gelezen en vond het behalve niet klagen ook niet bepaald te ver gaan. Dus ik verbaasde me lichtjes ook wel over de verwijdering.

0
test

Alle reactie dus niet alleen die van mij waren verwijdert. Ik noem alles wat er doorheen gedrukt wordt woke, wat religie betreft heb ik daar geen moeite mee, als iemand een hoofddoek wilt dragen prima, willen ze dat niet ook prima. Echter alles moet er doorheen gedrukt worden, kijk een film of serie en er moet een homo of lesbische sex scene in zitten, of een figuur waarvan je denkt is het nou een man of een vrouw. Waar je ook kijkt het wordt er doorheen gedrukt, we moeten het accepteren, we mogen niet klagen want we hebben ongelijk en dat is waarom ik het allemaal maar woke noem. Nogmaals wat betreft mijn reactie, hij was alles behalve uitdagend, misschien die ene waarin ik zei nog ff en er komt een regenboog vlag op de hoofd pagina. Heb je sowieso een plusje gegeven.

1

Wat een vooruitgang. Zal de miljoenen onderdrukte vrouwen die in een cel belanden of thuis afgeramd worden als ze geen hoofddoek dragen zeker goed doen.

2
test

Maar als ze het er niet in doen, wordt het dan wel beter denk je? dit heeft toch niks te maken met voort uitgang of niet. want in geen geval kan een spel dit veranderen. Wat een spel wel kan doen is uit eigen respect naar de sporter het zo natuurgetrouw weergeven. Of je het ermee eens bent of als je het als een vorm van onderdrukking ziet of niet. Dat staat er namelijk los van waarom in een game iemand zoveel mogelijk wordt weergegeven zoals die ook in het echt is. een game maakt het verschil niet. Dat moet ook niet. Dat is een lobby die gedaan moet worden op hoger niveau, wet een game ten alle tijden moet doen is respecteren dat iemand iets kiest. Of dat nu werkelijk eigen keuze is of niet, dat weet niemand zeker en dus kun je en mag je als game uitgever daar ook niet over oordelen en vooral niet je eigen versie maken. Anders gaan we heel langzaam richting wat Rusland doet. Dingen veranderen omdat ze het zelf niet goedkeuren en dus ook weg moffelen , men ja die dingen beginnen klein maar eenmaal a geaccepteerd dat dingen uit de realiteit veranderd mogen worden omdat wij het niet goed vinden, dan gaat het vanzelf doorwerken in andere lagen van de samenwerking. Ik sta niet achter de onderdrukking, en alles in die religie. Maar ik respecteer wel iemand die een hoofddoekje draagt, mogelijk nog meer omdat die persoon het misschien niet eens kiest. En dus respecteer ik het dat EA dit dus ook zo doet. Dit is de enige logische keuze. Niet dingen anders laten zien dan wat ze zijn, ook als je er zelf eigenlijk niet achter staat.

[Reactie gewijzigd door watashi wa maurice desu. op 11 augustus 2023 - 07:03]

2
test

jij kent er veel zeg :-)

0

Aanbevolen voor jou