Er werken bijna 260 mensen aan de nieuwe The Witcher-game

Er werken bijna 260 mensen aan de nieuwe The Witcher-game

Nadat de Cyberpunk 2077-uitbreiding uitkomt worden dat er nog veel meer

Er werken inmiddels bijna 260 mensen aan de nieuwe mainline The Witcher-game, zo heeft CD Projekt Red onthuld.

De ontwikkelaar hield onlangs een gesprek met investeerders, en VGC heeft details uit dit gesprek gedeeld. Het bedrijf gaf uitgebreide details over de hoeveelheid ontwikkelaars die aan verschillende projecten werken, waarbij hieronder zelfs een illustratie te zien is waarmee de verdeling van werknemers uitgebeeld wordt.

Duidelijk is dat de meeste aandacht op dit moment uitgaat naar de Phantom Liberty-uitbreiding voor Cyberpunk 2077, die op 26 september uitkomt. Meer details over de inhoud van deze uitbreiding zijn onlangs onthuld.

Het was al geruime tijd bekend dat er een nieuwe hoofdgame in de The Witcher-reeks in ontwikkeling is bij CD Projekt Red. De hoeveelheid werknemers die daar aan werkt, is de afgelopen tijd gestaag gegroeid en staat nu op bijna 260 mensen. Volgens CEO Adam Kiciński zal het leeuwendeel van het team dat aan Phantom Liberty werkt nadat deze uitbreiding uit is overgaan op de ontwikkeling van de The Witcher-game.

Over de nieuwe The Witcher-game, die eerder werd onthuld onder de codenaam Polaris, is nog weinig bekend. Duidelijk is dat het spel op Unreal Engine 5 gaat draaien en een nieuwe trilogie moet inluiden. Eerder dit jaar noemde de ontwikkelaar het spel per ongeluk 'The Witcher 4'. De game komt hoogstwaarschijnlijk niet voor 2025 uit, maar het is de bedoeling dat de complete nieuwe trilogie vanaf Polaris in zes jaar tijd verschijnt.

Zoals eerder bekendgemaakt zijn er nog meer The Witcher-games in ontwikkeling. Zo werkt de studio Fool's Theory aan een remake van de eerste The Witcher-game. Duidelijk is dat dit spel ook op Unreal Engine 5 gaat draaien. Ook werkt The Molasses Flood aan een nog mysterieuze andere The Witcher-game die de codenaam Sirius draagt.

CD Projekt Red
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou