eFootballs 1.0.0-update verschijnt volgende week inclusief Dream Team

eFootballs 1.0.0-update verschijnt volgende week inclusief Dream Team

De 1.0.0-update van Konami’s eFootball 2022, de opvolger van de PES-reeks, komt uit op 14 april.

Dat maakt Konami bekend via Twitter en een post op eigen website. “Op basis van feedback van onze gebruikers werkten we aan het fixen van bugs, het aanpassen van de balans in de game en het toevoegen van nieuwe elementen zodat spelers meer plezier uit het spel kunnen halen”, aldus de spellenmaker.

De update voegt een nieuwe modus genaamd Dream Team toe, waarin spelers hun eigen team kunnen samenstellen en het kunnen opnemen tegen andere Dream Teams – vergelijkbaar met Fifa Ultimate Team. Konami zegt door de update eindelijk zelfverzekerd genoeg te zijn over de kwaliteit van eFootball 2022, vandaar dat hij te boeken staat als versie 1.0.0.

Te gefocust op deadline  

De ontwikkelaar reflecteert op eigen website ook op de tegenvallende release van het spel. “We startten een tweejarige ontwikkelingsperiode voor eFootball 2022. Maar we waren zo gefocust op het op tijd uitbrengen van de game dat we het belangrijkste uit het oog verloren – kwaliteit. Natuurlijk kregen we kritische reviews en teleurgestelde fans.”

“Als onderdeel van onze toewijding aan het verbeteren van de game, hebben we nieuwe bevelen en verscheidene elementen (zowel offensief als defensief) toegevoegd die onderdeel zijn van het moderne voetbal.” Vooral het verdedigen gaat op de schop. 

Verbeteringen

Zo past Konami de standaardinstellingen van de controller aan om het verdedigen “intuïtiever” te maken. Nieuw is de “Shoulder Charge”, de schouderduw, waarmee spelers “proactiever de bal kunnen veroveren”. Ook zijn enkele bevelen uit voorgaande games terug: Pressure (de bal veroveren door middel van het opvoeren van de druk op de tegenstander) en Match-up (afstand tot de bal bewaren en kleinere stappen nemen). Met het “Call for Pressure”-bevel kunnen spelers het hele team aansturen om de druk te verhogen.

Ook zijn de passes verbeterd, die zijn volgens Konami nu sneller en accurater. Het lossen van schoten moet ook beter en realistischer aanvoelen. Zo zijn er nu meer trajecten die schoten kunnen volgen, afhankelijk van de spelsituatie, waaronder iets wat Konami een “Stunning Shot” noemt.

Het dribbelen is ook aangepast. Spelers moeten beter kunnen manoeuvreren en het tracken van de bal zou ook verbeterd moeten zijn, waardoor het dribbelen met de bal realistischer moet aanvoelen. Tot slot zijn er nog enkele aanpassingen voor online connectiviteit en features voor het Game Plan-scherm, waaronder het aanpassen van de formatie, individuele instructies en “Sub-tactics” (voor wisselspelers).

Mobiele versie

Op de website staat een uitgebreide informatiepagina over de nieuwe update. Konami belooft dat er ook nog gewerkt wordt aan een update voor de mobiele versie van eFootball 2022, maar die laat nog even op zich wachten. De ontwikkelaar meldt daar nog een aparte aankondiging over te maken, wanneer is niet bekend. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Zit er nog iets in voor een offline gamer? Welke competities komen erin: En graag een edit-mode alsjeblieft.

0

Aanbevolen voor jou