Eerste aflevering tweede seizoen The Last of Us al geschreven voor schrijversstaking

Eerste aflevering tweede seizoen The Last of Us al geschreven voor schrijversstaking

Het schrijfwerk ligt op dit moment stil vanwege de staking

De eerste aflevering van het tweede seizoen van HBO-serie The Last of Us is al geschreven voordat de schrijversstaking begon.

Dat heeft showrunner Craig Mazin verteld aan Deadline. "We waren al best ver, het ging lekker", zo vertelt Mazin over de progressie die geboekt werd tijdens het schrijven van het tweede seizoen. "Neil en ik zaten met Halley Gross, die als schrijver ook aan de tweede game heeft gewerkt, en Bo Shim, een nieuwe schrijver. We weten hoe het hele seizoen er uit gaat zien en hebben de eerste aflevering al kunnen schrijven en inleveren voor de deadline."

In de Verenigde Staten is op dit moment een grootschalige staking van schrijvers uit de film- en televisiewereld aan de gang, waarbij iedereen die aangesloten is bij The Writers Guild of America zijn of haar werkt naast zich neerlegt in een poging meer werkzekerheid te verkrijgen. Vorige week hebben ook acteurs zich aangesloten bij de staking. Dat betekent dat er nu nauwelijks geschreven en gefilmd wordt voor series en films. Eerder bleek al dat ook The Last of Us-serie beïnvloed wordt door de staking. Zo kan er niet alleen verder geschreven worden, ook de casting ligt stil.

Het tweede The Last of Us-seizoen moet naar verwachting ergens in 2025 verschijnen, al zou het seizoen vertraagd kunnen worden afhankelijk van de duur van de staking. Mazin geeft in het interview echter aan dat hij wil proberen 2025 te halen. Ondanks dat hij nu niet schrijft, denkt hij veel na over de inhoud van het tweede seizoen. "Als deze stakingen nog veel langer doorgaan, moeten we het uitstellen en dat schaadt ons, en het is schadelijk voor het publiek en HBO."

Vorige week werden de Emmy-nominaties bekendgemaakt. Het eerste seizoen van The Last of Us heeft er 24 ontvangen. Alleen het vierde seizoen van Succession ontving er dit jaar meer.

Er gaan overigens geruchten dat er een nieuwe editie van The Last of Us: Part 2 uitkomt. Componist Gustavo Santaolalla klapte onlangs uit de school. Mogelijk gaat het om PS5- en pc-versies van de PS4-game, al is dit nog niet bevestigd.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

The Last of Us: Part 1

The Last of Us: Part 1 kopen?

Kopen voor playstation_3_game

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou