EA verlengt samenwerking met Eredivisie voor EA Sports FC

EA verlengt samenwerking met Eredivisie voor EA Sports FC

Ook in de Fifa-opvolger zijn clubs en voetballers uit de Nederlandse competitie te zien

Electronic Arts en de Eredivisie - de hoogste voetbalcompetitie in Nederland - hebben hun samenwerking voor meerdere jaren verlengd. Dit met de komst van EA Sports FC24 en eventuele volgende delen in het achterhoofd.

Dit werd op de officiële website van de Eredivisie aangekondigd. Dit houdt kort door de bocht in dat teams, gelijkenissen van spelers en shirtjes gebruikt mogen worden in de EA Sports FC-games. Het is niet bekend hoelang er voor de voortzetting van de samenwerking is getekend.

"De Eredivisie is trots om de samenwerking met EA Sports te verlengen en onderdeel te worden van het nieuwe EA Sports FC-ecosysteem, een bevestiging dat de Eredivisie tot één van de topcompetities in de wereld behoort", aldus Marc Rondagh, hoofd van marketing en commerciële ontwikkeling bij Eredivisie CV. "De voetbalgames van EA worden al jaren gezien als de nummer één voetbalgame onder Nederlandse gamers en deze uitbreiding geeft de Eredivisie de mogelijkheid om jonge fans nog meer te betrekken bij het voetbal en hun favoriete eredivisieclub."

Ook EA is blij met de verlenging van de samenwerking. "De Eredivisie neemt een speciale plaats in binnen de voetbalwereld", aldus David Jackson, de vicepresident van het EA Sports FC-merk. "Met ongelofelijk veel talent en iconische clubs die over de hele wereld bekend zijn, is de competitie toonaangevend in de ontwikkeling van topspelers en -coaches."

Eerder deze week werd de eerste trailer van EA Sports FC24 onthuld - Electronic Arts zette eerder de samenwerking met Fifa stop, waardoor het bedrijf nu een nieuwe naam aan hun voetbalfranchise moet hangen. Morgen onthult EA de eerste gameplay van het spel. Er gaan geruchten dat EA Sports FC24 op 29 september uitkomt, en dat de Ultimate Edition spelers een week eerder toegang geeft.

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik zit nog altijd te wachten op de dag dat ze eindelijk is De Kuip en de Eerste Divisie erin doen.

1

Aanbevolen voor jou