Duke Nukem-uitgever biedt excuses aan voor door ai gegenereerd artwork

Duke Nukem-uitgever biedt excuses aan voor door ai gegenereerd artwork

Na reacties van boze fans

Duke Nukem-uitgever Blaze Entertainment heeft openlijk excuses aangeboden nadat fans het bedrijf erop wezen dat een artwork van de uitgever door een ai is gegenereerd.

Dat doet het in een statement op de website van Evercade. Het artwork dat hier boven te zien is (via Eurogamer) werd gebruikt bij de aankondiging dat Duke Nukem 1 + 2 Remastered naar de Evercade-handheld zou komen. Al gauw werd de uitgever erop gewezen dat het gebruikte artwork door een ai is gemaakt.

"We zijn vereerd door de support en het enthousiasme voor onze nieuwe aankondiging en ons partnerschap met Gearbox om de Duke Nukem-reeks naar Evercade te brengen", zo begint het statement. "Als onderdeel daarvan hebben we een artiest de opdracht gegeven om een leidende afbeelding te maken. Het is overduidelijk door de reacties op sociale media dat dit werk niet aan de verwachtingen en standaard van onze fans voldoet omdat de artiest ai heeft gebruikt."

Daarop heeft de uitgever de afbeelding direct verwijderd. Er wordt een nieuwe artiest aangesteld om een vervangende afbeelding te maken. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

(Mobile browser) welke afbeelding 'hierboven', er is alleen maar tekst te zien met in de achtergrond iets dat niet fatsoenlijk zichtbaar is. Vind sowieso de nieuwe layout veel te druk. Maar who the F cares dat het gemaakt zou zijn door AI, het is niet alsof een mens zo origineel is.

1
test

mee eens, kan alleen een beetje als lui gezien worden, of als outsourcing, wat wel meer geaccepteerd is.

0

Aanbevolen voor jou