Dragon Quest 12-producent zou van game af zijn gehaald na intern uitstel

Dragon Quest 12-producent zou van game af zijn gehaald na intern uitstel

Dragon Quest 12: The Flames of Fate heeft nog altijd geen releasedatum

Yu Miyake, de producent van de Dragon Quest-reeks, zou van de ontwikkeling van het twaalfde deel af zijn gehaald nadat deze intern is uitgesteld.

Dat claimt Bloomberg te hebben vernomen. Miyake, die al sinds 1992 aan Dragon Quest en andere games van Square Enix werkt, zou nu de divisie binnen het bedrijf dat mobiele games maakt gaan overzien. De rol van Miyake zou naar alle waarschijnlijkheid naar Nier-producent Yosuke Saito gaan.

In 2021 deed Square Enix meerdere Dragon Quest-games uit de doeken, waaronder het twaalfde deel in de hoofdreeks. Dragon Quest 12: The Flames of Fate krijgt een aangepast turn-based gevechtssysteem en een duistere toon vergeleken met voorgaande games. Sindsdien zijn er nauwelijks details over de game naar buiten gekomen - er is ook geen releasedatum bekend.

De spin-off Dragon Quest Treasures is in de tussentijd wel verschenen, maar ook de beloofde '2D-HD'-remake van Dragon Quest 3 is nog altijd niet uitgekomen. Het laatste hoofddeel in de reeks was het uit 2017 afkomstige Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age.

Overigens zou de nieuwe positie van Miyake onderdeel uitmaken van een grotere reorganisatie bij Square Enix die afgelopen maandag zou zijn ingegaan. Square Enix wil onder nieuwe directeur Takashi Kiryu minder afhankelijk worden op externe werkzaamheden en zich meer richten op het zelf ontwikkelen van triple-A-games.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou