'Dragon Age: Dreadwolf komt op zijn vroegst pas in zomer van 2024 uit'

'Dragon Age: Dreadwolf komt op zijn vroegst pas in zomer van 2024 uit'

Dragon Age: Dreadwolf zou op zijn vroegst pas in het midden van 2024 uitkomen, maar kan misschien ook pas later verschijnen.

Dat claimt Giant Bomb-journalist Jeff Grubb. Hij zou van zijn bronnen hebben vernomen dat de ontwikkeling van de vierde Dragon Age-game stroef verloopt bij Bioware. De game zou ooit gepland hebben gestaan voor release in september van dit jaar, maar die datum zou intern al geruime tijd naar maart 2024 zijn verschoven. Inmiddels zou Bioware echter "op zijn vroegst" op de zomer van 2024 mikken. Grubb claimt daarbij dat het waarschijnlijk is dat het spel nog later komt, bijvoorbeeld eind vorig jaar of zelfs begin 2025.

Het was al enkele jaren bekend dat Bioware aan een nieuwe Dragon Age werkt, maar vorig jaar werd onthuld dat het spel Dragon Age: Dreadwolf heet. Solas, de Dread Wolf, heeft een belangrijke rol in de game. In Inquisition kwam hij ook al voor. De game komt op een nog onbekende datum uit op pc, Xbox Series X en S en PlayStation 5. Eerder dit jaar lekten er vroege gameplaybeelden van het spel uit. Ook bleek dat Mark Darrah, een vooraanstaande voormalige Bioware-ontwikkelaar, meewerkt aan de ontwikkeling van de game.

Eerder deze week kondigde Bioware aan dat zo'n vijftig werknemers ontslaat. "Omwille van onze aankomende projecten, om de hoogste kwaliteit te bereiken en om te verzekeren dat Bioware kan gedijen in een snel veranderende industrie, moeten we een leniger en meer gefocuste studio worden."

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Schijnt ook dat ze personeelstekort hebben bij BioWare, met 50 man extra had de game wat eerder uit kunnen komen.

0

Dat noemen ze "Agile" werken. 😌

0
test

''Dragon age 3'' is net uit gekomen. Ze krijgen het nu wel erg heet onder de voetjes denk ik na hun uitlatingen over onrealistische verwachtingen. Ik snap niet dat hun HR afdeling dit niet tegenhield. Je kan moeilijk commentaar geven op de hoogst scorende pc game aller tijden als je eigen game er als inspiratie voor diende en daarna een bagger product afleveren. Ze begeven zich op zijn minst op glad ijs.

0

Aanbevolen voor jou