Dit is hoe je de Horizon Forbidden West-dlc Burning Shores speelt

Dit is hoe je de Horizon Forbidden West-dlc Burning Shores speelt

Releasedatum en vereisten

Over minder dan een week verschijnt Horizon Forbidden West-dlc, Burning Shores. Voordat het zover is hebben we alvast een overzicht gemaakt met alle belangrijke informatie over de releasedatum, prijs en hoe je de dlc daadwerkelijk opstart.

Het was geen verrassing dat de succesvolle Guerrilla-game Horizon Forbidden West een dlc zou krijgen. De voorganger Horizon Zero Dawn kreeg namelijk ook al een grote uitbreiding, genaamd The Frozen Wilds, die zeer goed in de smaak viel. Zes jaar later is Horizon Forbidden West aan de beurt met de gloednieuwe Burning Shores uitbreiding die de speler meeneemt naar het post-apocalyptische van Los Angeles.

 

Releasedatum Burning Shores

Sommige fans zullen zich de nacht in december 2022 van de Game Awards nog goed herinneren, toen tijdens de Game Awards werd de aankomende Forbidden West-dlc middels een trailer aangekondigd. 

In de trailer kregen we alvast een voorproefje van het post-apocalyptische Los Angeles, zagen we Aloy vliegend op een Sunwing machine en zagen we het welbekende ‘Hollywood Sign’. Guerrilla kondigde daarna aan dat de uitbreiding beschikbaar is op 19 april

De game is vanaf middernacht Nederlandse tijd beschikbaar in de PlayStation Store. Het zou kunnen zijn dat Burning Shores niet gelijk beschikbaar is en dat je de store een paar keer moet verversen. 

PlayStation 5-exclusief

Ondanks het feit dat Horizon Forbidden West op zowel de PlayStation 4 als PlayStation 5 beschikbaar is, heeft ontwikkelaar Guerrilla aangegeven (tijdens de Game Awards) dat de dlc alleen beschikbaar is voor de PlayStation 5.

De ontwikkelaar heeft hiervoor gekozen omdat het zich dan 'volledig kan focussen op de PlayStation 5' en het maximale uit de dlc kan halen. Regisseur Matthijs de Jonge zei het volgende over de keuze:

"Alles wat we aan Horizon Forbidden West toevoegden moesten we ook op PlayStation 4 kunnen optimaliseren. Met Burning Shores kunnen we ons volledig op de PS5 richten. Daardoor hebben we sprongen kunnen maken en zijn we erg enthousiast over hoe we deze ongelooflijke post-post-apocalyptische versie van Los Angeles hebben kunnen creëren."

Je zal dus over een PlayStation 5 moeten beschikken om Burning Shores te kunnen spelen.

 

In-game vereisten Burning Shores

Een ander vereiste voor het spelen van de Horizon-uitbreiding is het volledig uitspelen van het hoofdverhaal (tot en met de missie ‘Singularity’) in de PS5-versie van de game. 

Na het volbrengen van de missie ontvangt de speler een oproep via Aloys Focus om de dlc te beginnen. Je wordt meegenomen voorbij het 'Verboden Westen' naar naar de ruïnes van Los Angeles, waar door een millennia aan vulkaanuitbarstingen en aardbevingen een nieuw landschap is ontstaan.

Watch on YouTube

Prijs Burning Shores

De prijs van Burning Shores bedraagt 19,99 euro

De prijs is vergelijkbaar met de Frozen Wilds-uitbreiding voor Horizon Zero Dawn. Die dlc had ongeveer zeven tot acht uur aan extra content, maar de de speelduur van Burning Shores is nog niet bekend.

Na het kopen van de dlc krijgen spelers volledige toegang tot alle nieuwe gebieden en mogelijkheden van de dlc. Spelers moeten er wel rekening mee houden dat ze eerst Horizon Forbidden West hebben aangeschaft op de PlayStation 5. Mochten spelers interesse hebben in het spelen van Forbidden West voordat ze de dlc aanschaffen, dan is de game ook beschikbaar bij PS Plus Extra en Premium.

Iedereen die de dlc voor 19 april aanschaft krijgt daarnaast toegang tot een gloednieuwe Blacktide Dye-outfit voor Aloy en een Blacktide Sharpshot Bow als bonus.

 

Review Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West kreeg al een lovende review op Gamer.nl. Dit is wat Ron Vorstemans te zeggen had over Forbidden West:

"Mooier, soepeler, beter geschreven, een consistent verhaal, meer verrassingen en betere hoofd- en zijmissies: Horizon Forbidden West is op bijna ieder front beter dan Horizon Zero Dawn."

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou