Demo Final Fantasy 16 komt vandaag uit

Demo Final Fantasy 16 komt vandaag uit

Vanaf 10:00 uur vanochtend beschikbaar

Vanochtend verschijnt er een gratis demo van Final Fantasy 16 op de PlayStation Store.

De demo komt vanaf vanochtend om 10:00 uur Nederlandse tijd beschikbaar en bevat de proloog van de game, wat ongeveer twee uur beslaat. Spelers kunnen de geboekte progressie meenemen naar het uiteindelijke spel. Wanneer men de demo uitspeelt, wordt er een tweede demo ontgrendeld die zich specifiek op gevechten richt.

Er gingen al geruchten dat er een demo van Final Fantasy 16 uit zou komen en die blijken nu dus te klopppen. Producent Naoki Yoshida kondigde de demo aan gedurende een stream waarin de release alvast werd gevierd.

Tijdens de stream werd onthuld dat zowel PlatinumGames als de studio achter Kingdom Hearts 4 hebben meegeholpen aan de ontwikkeling van Final Fantasy 16. Vooral PlatinumGames is opvallend, aangezien die ontwikkelaar geen onderdeel uitmaakt van Square Enix.

Final Fantasy 16 komt op 22 juni uit op PlayStation 5 en belooft zich meer op actievolle gevechten te richten dan voorgaande delen uit de reeks. Eerder werd bekendgemaakt dat het ongeveer 35 uur duurt om het hoofdverhaal uit te spelen. De speelduur zou nog eens verdubbeld worden als men alle optionele content wilt voltooien.

Final Fantasy XVI

Aanbieding

Final Fantasy XVI kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Vandaag de demo gespeeld. Gaat hem niet worden voor mij. Ben ook niet onder de indruk van de game op grafisch gebied. Voor mijn gevoel veel frame drops, ook op de "frame rate" game performance optie. Qua gameplay is het heel veel cutscenes en quick time events.

0
test

Weet niet welke demo jij hebt gespeeld :D Maar ik vond hem heel erg vet!

0

Gaaf dat jij er wel van kan genieten! :) Het is denk ik ook gewoon niet mijn soort game. Daarnaast begreep ik van de previews dat de framerate niet goed was buiten combat. Dit merkte ik ook tijdens het spelen. Wat vond je er zo vet aan?

0
test

Over cutscenes... wat verwacht je? Het is Final Fantasy. QTEs zijn een optie, behalve de cinematic moves. Jij speelde het met zijwieltjes óf vind de meest minimale vorm van QTEs al te veel. God of War of Spider-Man bevatten uiteindelijk meer of net zoveel. Van frame drops had ik soms last, maar niet op de momenten dat het mij zou storen.

0

Het is denk ik inderdaad niet mijn soort game. Het lijstje exclusieve games in 2023 blijft hierdoor wel voor mij persoonlijk wat klein tot dusver voor mijn PS5. (Wel zin in Spider-Man 2 uiteraard)

0
test

Iedere droom die ik vooraf had, lijkt uit te komen... ik kan niet wachten om het spel verder te kunnen spelen.

0

Aanbevolen voor jou