De nieuwe Final Fantasy 14-job is de Pictomancer

De nieuwe Final Fantasy 14-job is de Pictomancer

Wordt toegevoegd via de Dawntrail-uitbreiding

Square Enix heeft de nieuwe job in Final Fantasy 14 onthuld die met de aankomende uitbreiding Dawntrail toegevoegd zal worden: de Pictomancer.

Dat gebeurde afgelopen weekend tijdens het Final Fantasy 14 Fan Festival te Tokio, waar diverse nieuwe details rondom de uitbreiding werden onthuld. De Pictomancer is een magische DPS-job die perfect is voor lange afstanden. Mensen met deze job kunnen vechten met een verfkwast: men kan wezens, wapens en landschappen schilderen. Er is geen verplichte klasse voor de job, maar men moet wel minstens level 80 zijn.

Dawntrail - oftewel update 7.0 voor de mmo - staat nog altijd gepland voor een release ergens in de zomer van dit jaar - een preciezere releasedatum is er nog niet. Regisseur en producent Naoki Yoshida geeft aan dat men heeft geleerd van het uitstel van de vorige uitbreiding, Endwalker. Eerder werd al een andere nieuwe job voor Dawntrail onthuld, genaamd Viper.

Dawntrail zal ook een grafische update me zich meebrengen. Diverse verbeteringen werden op Fan Festival getoond, en ook de nieuwe systeemeisen voor de pc-versie van de game werden onthuld.

Final Fantasy 14

Dawntrail is het begin van een nieuw verhaal binnen de mmo en speelt zich af op het nieuwe continent Tural. Tijdens Fan Fest werden meer details over dit gebied onthuld. Zo is het continent verdeeld over twee verschillende gebieden, het noorden en zuiden, die geïnspireerd lijken door Noord- en Zuid-Amerika. In het midden ligt de hoofdstad Tuliyollal. Diverse gebieden werden getoond, waaronder kleurrijke nederzettingen, jungles en een mijnstadje. Ook de futuristische cyberpunkachtige stad Solution Nine werd getoond.

Waar het Hrothgar-ras voorheen alleen mannelijk was, zullen spelers binnenkort ook een vrouwelijke versie van dit ras kunnen spelen. Het moet voorlopig het laatste nieuwe ras in de game worden. Spelers zullen in de game een nieuwe NPC ontmoeten die dit ras representeert, een dochter van de huidige leider van Tural. Spelers zullen haar in patch 6.55 ontmoeten, die op 16 januari uitkomt.

Na de release van Dawntrail moet patch 7.1 uitkomen, waarmee onder andere een door Final Fantasy 11 geïnspireerde Alliance Raid wordt toegevoegd. Ongeveer een maand na de release van Dawntrail zal ook The Arcadion, een raid voor acht spelers, verschijnen.

Het was ook al bekend dat Final Fantasy 14 naar Xbox komt, maar daar is nog gene releasedatum van bekend. Wel duidelijk is dat de Xbox-bèta rond 21 februari moet beginnen. Tot slot zal de Final Fantasy 16-questline, genaamd The Path Infernal, ergens begin april in Final Fantasy 14 worden toegevoegd.

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou