De beste horrorgames in 2024

De beste horrorgames in 2024

Waarom doen we dit onszelf aan?

Als je net als wij maar een beperkte tolerantie voor horrorgames hebt, dan kun je maar beter de beste spelen. Hieronder vind je de beste (en engste) titels die je anno 2024 kunt spelen.

·        Alan Wake 2

·        Inscryption

·        Resident Evil 2

·        Resident Evil 7

·        Dredge

·        The Quarry

·        Phasmaphobia

·        The Mortuary Assistant

·        Stasis: Bone Totem

·        Alien: Isolation

·        Dead Space

·        Five Nights At Freddy’s

·        Visage

·        Sons of the Forest

Alan Wake 2

PlayStation 5, Xbox One en pc

De spanning in Alan Wake 2 is niet om uit te houden. Wat begint als een detectiveverhaal met agente Saga Anderson, slaat om in een horrorverhaal waarbij eigenlijk niets zeker is. Remedy is meester in het neerzetten van een ontstellende sfeer, met mysterieuze vijanden die je soms wel en soms niet aanvallen, gigántische jumpscares en omgevingen die constant veranderen. Alan Wake 2 was niet voor niets een van de allerbeste titels van 2023.

Lees hier de review van Alan Wake 2

Alan Wake 2

Inscryption

Pc

Inscryption is een horrorgame vol geheimen. Sterker nog, het begint als een kaartgame waarbij je speelt tegen een duistere figuur. Langzamerhand voegt de game allemaal elementen toe, zoals boardgame-aspecten en escape room-achtige uitdagingen. Maar aan het einde van de eerste acte gebeurt er iets vreemds, wat de game compleet op z’n kop zet. Als je de game hebt gespeeld, of Daniel Mullins’ eerdere game Pony Island kent, weet je een beetje wat je te wachten staat.

Lees de review van Inscryption

Inscryption

Resident Evil 2

PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Capcom boekte groot succes met de remake van Resident Evil 2, en heeft de game sindsdien eigenlijk niet geëvenaard. Juist de relatief simpele opzet – een doolhof waarin je puzzel oplost en overleeft tussen zombies – maakt dat het ontzettend profiteert van de grafische update. Achterna gezeten worden door Mr. X is angstaanjagend, precies waar de reeks om hoort te draaien.

Lees de review van Resident Evil 2

Resident Evil 2

Resident Evil 7

PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Resident Evil 7 is alweer wat ouder, maar met gemak het beste deel in tijden. Voor het eerst bracht het de reeks naar het eerstepersoonsperspectief, met bovenal een grote focus op survival-horror. Zeker in virtual reality is het een fantastische of een verschrikkelijke ervaring – ligt er maar net aan waar je van houdt.

Resident Evil 7

Dredge

PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc

Dredge oogt als een cozy visgame, waarbij je met je bootje de zeeën bevaart en vissen binnenhaalt met een geinige minigame. Wanneer de zon in de zee zakt wordt de wereld echter een stuk onaangenamer, en moet je de Panic-meter van je speler goed in de gaten houden. Slaat die te ver uit, dan zie je opeens monsters, obstakels en andere zaken die er misschien niet zijn, maar wel degelijk je boot slopen.

Dredge

The Quarry

PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Na een hoop The Dark Pictures-games voelt The Quarry verrassend genoeg als het vervolg op Until Dawn waar liefhebbers van Supermassive Games om vroegen. Dat zit hem in de cast en productiewaarde, maar ook gewoon in de het thema: in plaats van de focus op één mythe, krijgen we een heerlijk zomerkampverhaal met tieners die… tienerdingen doen. The Quarry is daardoor nooit écht eng, maar je raakt vanzelf gehecht aan de personages en dan zijn de gevolgen van je keuzes opeens heel belangrijk.

Lees de review van The Quarry

 

Visage

PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

We geven het toe: Visage is niet briljant of origineel, maar best wel eng. In de game speel je verschillende personages in een spookhuis, zonder enige instructies. Het is aan de speler om rond te wandelen en de alsmaar vreemdere fenomenen te aanschouwen en te overleven. Je voelt her en der wel dat het een indiegame is, maar de sfeer en jumpscares liegen er niet om.

Visage

Five Nights at Freddy's

PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc

Five Nights At Freddy’s is de Resident Evil van Gen-Z – schokkend, maar waar. De reeks bestaat tien jaar, trekt zich niets aan van wat critici ervan vinden en is ondanks het gebrek aan innovatie bijzonder spannend. Net als in de vorige delen begeef je je in Security Breach in een verlaten pizzeria vol gevaarlijke robots. Ditmaal moet je echter in een open wereld zien te ontsnappen, door camerabeelden te bekijken en je te verstoppen.

Five Nights at Freddy’s: Security Breach

Phasmaphobia

Pc

Het concept van Phasmaphobia is hilarisch. Je stapt met drie vrienden een verlaten huis in, op zoek naar een van de vele spoken. In je houtje-touwtje-bus heb je tools om specifieke spoken te ontdekken en te vangen – aan jou om uit te vinden wat voor soort het is. Het is daarbij spannend om samen het huis te ontdekken en via je microfoon tegen een spook te praten, maar het is nog veel enger om hem inderdaad te vangen als deze zich eenmaal op de meest onverwachte manieren laat zien. Het is een beetje alsof je met je maten een spookhuis in stapt en niet wilt toegeven dat het bést spannend is.

Phasmophobia

The Mortuary Assistant

Pc

The Mortuary Assistant voelt ergens een beetje goedkoop. De game leunt héél erg op jumpscares en doet niet z’n best om een goed verhaal neer te zetten. Maar toch, uiterst gedetailleerd lichamen doorspoelen en bergen zorgt voor een spanning die niet te uit te houden is. En wanneer de game je dan ook laat schrikken, moet je van goeden huize komen om niet van je stoel te springen.

The Mortuary Assistant

Stasis: Bone Totem

PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc

Stasis: Bone Totem is een adventure-horrorgame, waarbij het koppel Mac en Charlie plots moet zien te overleven op een gestrand schip. De game zit daarbij vol met puzzels, die een beroep doen op de unieke vaardigheden van de personages, en hun robotbeer Moses. Vooral de body-horror in Stasis overtuigt: in en rondom het schip vind je regelmatig lichamen en vervormde beesten, die ontzettend gedetailleerd en luguber in beeld worden gebracht. Het maakt in je eentje de zeebodem of een verlaten tempel verkennen absoluut geen pretje.

Stasis Bone Totem

Sons of the Forest

Pc

Sons of the Forest is een indrukwekkende survivalgame, die na de 1.0-update een stuk beter geoptimaliseerd is dan de eerder verschenen Early Access-versie. Door de diepgaande survivalsystemen en prachtige natuur zou je bijna vergeten dat het ook een horrorgame pur sang is, met spannende tochten door donkere bossen, spannende gevechten tegen kannibalen en totaal onverwachte situaties betreffende bovennatuurlijke elementen.

sons of the forest

Alien: Isolation

PlayStation 4, Xbox One en pc

Waar bijna elke horrorgame een wapen in je handen duwt, ben je in Alien: Isolation weerloos. De gameplay bestaat daarom uit wegrennen en je verstoppen voor het titulaire beest, dat om elke hoek kan zitten. Daarbij leert het beest van je acties, en moet je zorgen dat je als speler onvoorspelbaar blijft. De game is ietwat herhalend, maar nog steeds een van de beste horrorervaringen op consoles en pc.

Watch on YouTube

Dead Space

PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc

Dead Space is een klassieker, en horrorgames profiteren uitstekend van een grafische boost. EA’s Motive Studio deed dan ook z’n best om de aliens, het schip en de wapens zo overtuigend mogelijk neer te zetten. Bovendien neemt het een hele hoop aspecten van latere delen over, en zijn de vuurgevechten met aliens zo ontworpen dat veteranen constant in onverwachtse situaties komen.

Lees de review van Dead Space

Dead Space

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nice nice. Ik houd af en toe wel van een horror game. Ik wil beide Alan Wake delen ook nog een keer spelen, maar dat is er nog niet van gekomen. Het meest ‘enge’ wat ik me kan herinneren in een horror game is dat huis met die poppen in Resident Evil Village.

0

Aanbevolen voor jou