Days Gone-studio laat weten nog steeds aan nieuwe IP te werken

Days Gone-studio laat weten nog steeds aan nieuwe IP te werken

In 2022 werd al bevestigd dat de game multiplayerelementen heeft

Bend Studio, de PlayStation-studio die vooral bekend is van Days Gone en Syphon Filter, heeft op social media laten weten nog altijd aan een nieuwe IP te werken.

In 2021 werd al aangekondigd dat de ontwikkelaar aan een game gebaseerd op een compleet nieuwe IP werkt, en in 2022 werd daarbij gemeld dat er multiplayerelementen in de game zitten. "We werken aan een nieuwe IP met daarin multiplayerelementen. Het spel bouwt op de openwereldsystemen uit Days Gone, maar levert een complete nieuwe wereld. We kunnen niet wachten om het te onthullen wanneer de tijd rijp is." 

Op social media doorbrak de ontwikkelaar begin dit jaar de stilte door een simpele "hey" te plaatsen. Toen een fan daarna vroeg hoe het met de ontwikkeling van de nieuwe IP gaat, reageerde de ontwikkelaar met de melding dat ze "aan het koken" zijn.

Een paar jaar geleden kwam er een reportage naar buiten dat Bend Studio in eerste instantie aan een vervolg op Days Gone werkte, maar deze game zou uiteindelijk zijn geannuleerd. Ook zou de studio kort aan een nieuwe Uncharted-game hebben gewerkt, maar veel werknemers binnen de studio zouden daar niet blij mee zijn geweest.

Eind vorig jaar bleek uit de werkgeschiedenis van senior gameplay animator Adam Lawson dat Bend Studio en Naughty Dog ooit samen aan een project hebben gewerkt. Het is niet bekend om welk project het ging, maar men speculeert dat het om het inmiddels geannuleerde The Last of Us Online ging, of de hierboven genoemde Uncharted-game.

View post on X
View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Jammer dat het vervolg geannuleerd is van Days Gone. Nu net weer een playthrough gedaan en het is toch wel een vette game hoor. Natuurlijk zijn er genoeg verbeterpunten, maar de gameplay en sfeer (vooral met de Hordes) vind ik toch wel vrij uniek.

1

Eens! Was ooit wel begonnen maar om een of andere manier nooit verder gespeeld. Sinds ik de Portal heb ben ik helemaal verslaafd haha. Zeker genoeg op aan te merken maar ik ga zo goed op die wereld, het looten en de Hordes inderdaad. Jammer dat deel 2 waarschijnlijk nooit gaat komen.

0

Aanbevolen voor jou