Creative Assembly gaat zich weer focussen op voor de studio bekende genres

Creative Assembly gaat zich weer focussen op voor de studio bekende genres

Na het Hyenas-debacle

Nu het schietspel Hyenas door Sega is geannuleerd, gaat ontwikkelaar Creative Assembly zich weer focussen op games in het genre waar de studio bekend mee is.

Dat heeft uitgever Sega aangekondigd tijdens een briefing over de financiële resultaten die eerder deze maand plaatsvond (via VGC). Volgens ceo Haruki Satomi werkte de studio met Hyenas aan een genre waar het totaal geen ervaring mee had. Dat leidde volgens hem tot het annuleren van de game.

Volgens Satomi leidde de coronapandemie en het succes dat games in die periode boekten ertoe dat Sega studio's meer de kans gaf om met genres te experimenteren. "Sommige studio's deden dat goed en andere niet. Daarom hebben we besloten om nu weer te focussen op de kracht van elke studio", aldus Satomi.

Satomi impliceert vervolgens dat Creative Assembly, bekend van games als Alien Isolation en de Total Warhammer-reeks, zich na het Hyenas-debacle weer gaat focussen op het offline RTS-genre. Hij benoemt dat genre in ieder geval als de kracht van de studio. Hij onthult niet aan wat voor game de studio momenteel werkt.

Hyenas was bijna af, maar Sega besloot eerder dit jaar om de game volledig te schrappen. "Hoewel de game wel goed was, besloten we om de ontwikkeling van Hyenas te annuleren omdat we niet verwachtten dat de game dusdanig goed zou zijn dat het de gebruiker tevreden zou stellen", vertelt Satomi daarover.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"Hij onthult nu aan wat voor game de studio momenteel werkt." - Ja? Vertel?

0
test

Dat moet natuurlijk "niet" zijn. Bedankt voor de opmerking!

0
test

Haha jammer! Dacht we krijgen insider information :P

0

Aanbevolen voor jou