CEO Take-Two: 'Grote bedrijven waardeerden E3 niet genoeg'

CEO Take-Two: 'Grote bedrijven waardeerden E3 niet genoeg'

'Problematisch'

Strauss Zelnick, de baas van uitgever Take-Two Interactive, vindt dat sommige bedrijven niet netjes zijn omgegaan met de E3.

Zelnick denkt dat bedrijven de grote gamebeurs als vanzelfsprekend zagen en vindt het jammer dat de E3 niet meer doorgaat, zegt hij in gesprek met GamesIndustry.biz.

"We hebben de E3 altijd gesteund en ik denk dat het heel goed was als een show voor de media, voor investeerders, voor distributiepartners en consumenten die enthousiast zijn over de industrie",  zegt Zelnick. "Dat was voor ons heel goed, vooral als we nieuwe producten hadden om te tonen." Take-Two is de uitgever van onder andere Grand Theft Auto, Bioshock, Borderlands en NBA 2K.

"Ik denk dat er een tijd was waarin een aantal grotere spelers in de industrie de E3 als vanzelfsprekend zagen en besloten om weg te gaan bij de show, maar nog wel op dezelfde tijd en op dezelfde plek aan de publiciteit meededen. Dat vind ik problematisch. Ik denk dat je óf de show moeten steunen, óf er is geen show."

Zelnick noemt geen namen van bedrijven, maar zou mogelijk op EA kunnen doelen. Dit bedrijf doet sinds 2016 mee aan de E3, maar organiseerde wel rond dezelfde tijd een eigen persconferentie. In 2019 kondigde ook Sony aan dat het niet meer mee zou doen aan de E3.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou