Capcom sluit remakes van Resident Evil-spin-offs niet uit

Capcom sluit remakes van Resident Evil-spin-offs niet uit

Ook de spin-offs verdienen nieuw leven

Capcom is goed op weg met het remaken van de genummerde Resident Evil-games. Hoewel Resident Evil 5 mogelijk de volgende op de lijst zou zijn, is het nog niet zeker of dat ook echt de volgende remake wordt die we kunnen verwachten. Capcom lijkt namelijk open te staan voor het idee om ook de spin-offs van Resident Evil een nieuw jasje te geven.

Tijdens een recente vraag-en-antwoordsessie met Capcom stelde een aandeelhouder de vraag of het bedrijf alleen van plan is om genummerde Resident Evil-games te remaken. Capcom gaf daar een open antwoord op: "We zijn in discussie met elkaar over de verdere uitbreiding van de reeks, zodat een nog groter publiek ervan kan genieten." Hoewel het antwoord enigszins vaag is, is het duidelijk dat het idee van remakes voor de spin-offs intern besproken wordt. Hierdoor is het nog onduidelijk of Resident Evil 5 de volgende game is die Capcom opnieuw gaat maken.

Een mogelijke optie voor een remake van een spin-off is Resident Evil - Code: Veronica. Dit directe vervolg op Resident Evil 2 verscheen in 2000 exclusief voor de Dreamcast. Stemactrice Stephanie Panisello, die het personage Claire Redfield vertolkte in die game, heeft zich eerder dit jaar sterk gemaakt voor een remake van Code: Veronica, nadat er veel vraag naar ontstond vanuit de fanbase op internet. Andere opties zouden Resident Evil 0 en de Resident Evil: Revelations-games kunnen zijn.

De recente remake van Resident Evil 4, die eerder dit jaar werd uitgebracht, bleek in ieder geval een groot succes te zijn. Ook onze eigen recensent Tom Kerkhof was zeer enthousiast over het spel. Hij gaf het een score van 8,5 en noemde het "net zo actievol als voorheen, net iets griezeliger en vooral veel, véél mooier".

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Laat de Revelations games maar zitten, die waren maar zozo. Code:Veronica lijkt de beste keuze! Natuurlijk logisch dat de stemactrice van Claire hier de voorrang aangeeft, aangezien Claire de hoofrol heeft ;)

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou