Capcom behaalde in 2023 de hoogste gemiddelde reviewscores

Capcom behaalde in 2023 de hoogste gemiddelde reviewscores

Metacritic doet een boekje open over de best scorende uitgevers

Capcom heeft kijkende naar de gemiddelde reviewcijfers van Metacritic in 2023 de hoogste scores van alle uitgevers behaald.

Dat valt in de veertiende 'Annual Game Publisher Rankings' van Metacritic te zien. Daarbij telt de website, waarin wereldwijde scores voor games worden bijgehouden - welke uitgever de hoogste cijfers heeft gekregen.

Capcom staat dus op de eerste plek van 2023, met een gemiddelde score van 84,5. Vorig jaar bracht de uitgever games uit als Street Fighter 6, Resident Evil 4 Remake en Ghost Trick: Phantom Detective.

Raw Fury stond overigens op de tweede plek. Deze uitgever bracht vorig jaar games als Cassette Beasts en Pizza Possum uit. De derde plek was voor Chorus Worldwide, dat vooral met A Space for the Unbound goede cijfers wist te scoren. Andere uitgevers in de top tien zijn Dangen Entertainment, Annapurna Interactive, Nintendo, Aksys Games, Bethesda Softworks, Sega en Thunderful.

Capcom begint overigens ook dit jaar goed met hoge scores voor het vrijdag verschenen Dragon's Dogma 2. Ondanks dat krijgt het bedrijf ook kritiek te verduren om de onstabiele framerate in de game en de beschikbare microtransacties.

Metacritic onthulde eind vorig jaar al de laagst scorende games van 2023. The Lord of the Rings: Gollum had de bedenkelijke eer de eerste plek te behalen.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Street Fighter 6

Street Fighter 6 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Resident Evil 4

Resident Evil 4 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou