Call of Duty: Vanguard is ondanks kritiek dertig miljoen keer verkocht

Call of Duty: Vanguard is ondanks kritiek dertig miljoen keer verkocht

Zelfs in een 'minder jaar' verkopen Call of Duty-games blijkbaar als een trein

Ondanks dat het kritisch gezien een van de slechts ontvangen delen in de reeks is, zijn er blijkbaar alsnog dertig miljoen exemplaren van het in 2021 verschenen Call of Duty: Vanguard verkocht.

Dat blijkt uit het LinkedIn-profiel van een consultant van Roughmint Consulting die als social media-strategist voor Activision heeft gewerkt aan een strategie om nieuwe spelers aan te trekken voor Vanguard. Hij meldt daarbij dat het spel dertig miljoen keer is verkocht.

Het feitje verspreidde zich al snel over internet, en verbaasde veel gamers op social media. Vanguard is immers een van de minder goed ontvangen games in de Call of Duty-reeks en kreeg de nodige kritiek te verduren van spelers en critici. De PS5-versie van de game staat bijvoorbeeld gemiddeld een 73 op Metacritic qua professionele recensies, maar een 3,7 qua gebruikersscore. De verkoopcijfers tonen aan dat ondanks dat het spel toch erg goed heeft verkocht.

Ron Vorstermans gaf een 7 aan het spel: "Call of Duty: Vanguard is een traditionele, maar prima Call of Duty-game. De singleplayer is zelfs voor Call of Duty-begrippen oppervlakkig, maar de multiplayer is dankzij de overdaad aan goede maps, de hoge pacing en de nadruk op intense korteafstandsgevechten veel gemakkelijker aan te raden dan die van voorganger Black Ops: Cold War."

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

haha, we verdienen het ook gewoon als gamers...man man man, mensen blijven deze troep kopen en Activision blijft deze ondermaatse troep (terecht) maken. Waarom zouden ze nog moeite doen? Het verkoopt toch wel.

1

Precies, maar je moet ook niet vergeten dat wij, de liefhebbers/game snobs, eigenlijk maar een klein groepje zijn en de bulk van de klanten het geen reet interesseert.

[Reactie gewijzigd door op 8 april 2024 - 09:11]

1
test

Troep valt wel mee, heb deze dan overgeslagen maar sinds cod weer terug is naar mw serie en cold war vermaak ik me prima met de mp van de game, de laaste sp was echt slecht op een paar missies na maar de rest was echt slecht maar de mp is gewoon heel goed.. Maar iedereen ze ding toch.

0
test

ik heb em niet gekocht, maar dat werd toen een grindfest in plunder om de goeie wapens te lvlen, en had je er net 1 helemaal hoe je em wilde, kwam er weer een patch en was de ander weer beter. Maar kocht je het spel, dan kon je multiplayer doen en daar gaat dat ontgrendellen en vrijspelen van wapens en attachments een stuk sneller. Waarschijnlijk was dat de grootste reden voor de sales.

1

Aanbevolen voor jou