Call of Duty-deal die Sony heeft gesloten beslaat tien jaar

Call of Duty-deal die Sony heeft gesloten beslaat tien jaar

Eerdere afgewezen deal liep maar tot eind 2027, maar draaide wel om meerdere Activision Blizzard-games

De deal die Sony en Microsoft hebben gesloten om Call of Duty naar PlayStation-consoles te brengen, beslaat tien jaar.

Gisteren bleek dat Sony en Microsoft een overeenkomst hadden getekend die er voor zorgt dat Call of Duty-games op PlayStation-consoles blijven verschijnen na Microsofts overname van Activision Blizzard. Het was toen echter nog niet duidelijk om hoeveel jaar het ging.

Nu wel: op The Verge valt te lezen dat het tien jaar beslaat. Dit is vergelijkbaar met eerdere deals die Microsoft sloot. Zo liggen er bindende afspraken om Call of Duty tenminste tien jaar lang op Nintendo-consoles en Nvidia GeForce Now uit te brengen.

Sony heeft eerder al een overeenkomst afgewezen in de hoop dat de overname van Activision Blizzard door Microsoft niet doorging. Die deal besloeg niet alleen Call of Duty, maar meerdere Activision Blizzard-games. PlayStation was echter niet tevreden met de selectie aan games die op die lijst stonden. In plaats van tien jaar was die overeenkomst daarnaast maar tot 31 december 2027 geldig.

Hoewel de overname van Activision Blizzard door Microsoft nog niet officieel doorgaat, lijkt alles er op te wijzen dat dit binnenkort gebeurt. Vorige week verloor de Amerikaanse waakhond Federal Trade Commission een rechtszaak versus Microsoft om de overname te blokkeren. Het Britse Competition and Markets Authority gaf onlangs ook al aan weer met Microsoft om tafel te gaan zitten om er uit te komen.

Het is nog niet bekend wanneer Microsoft en Activision Blizzard de waarschijnlijke bevestiging van de overname aankondigen. De officiële deadline voor de deal is dinsdag 18 juli, maar onlangs bleek al dat deze deadline uitgesteld kan worden indien nodig - bijvoorbeeld zodat het CMA tevreden gesteld kan worden. Er zijn echter ook theorieën dat Microsoft daar niet op wil wachten en mogelijk buiten het CMA om de overname toch doordrukt. Dat zou het bedrijf bijvoorbeeld kunnen doen door de rechten van Activision Blizzard-games op cloudgamingservices aan een derde partij te kunnen verkopen in Groot-Brittannië.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Verschil lijkt er wel te zijn tussen de eerste deal (alle Activision games) en de tweede deal (alleen Call of Duty)

0
test

En dat is Jim ze schuld toch had die deal genomen maar gevraagd om 10 jaar had ie het waarschijnlijk gehad, maar hij wou zenimax games er ook bij hebben en nu heeft ie alleen cod.

0

Het artikel van The Verge legt nog een keer de hele tijdlijn uit,is wel interessant. Wel bijzonder dat Ryan eerst ontevreden was over de games die op de lijst stonden, en terecht ook, maar daarna toch akkoord gaat met alleen CoD. Wellicht dat er nog een andere deal komt voor overige games?

1
test

Het was vrij duidelijk dat hij hoopte op een blokkade van de deal en de eerste deal die MS geboden heeft was ook wel zo goed dat het vrij duidelijk was dat zij hiermee ook hoopte snel een punt achter de koop te zetten. Als het voordelig uitgepakt had voor Sony dan was Jim Ryan de held die de deal geblokkeerd heeft, nu moesten ze deze deal wel aannemen anders moesten ze na het verstrijken van de huidige deal met ABK opnieuw onderhandelen met MS en dat was vast minder gunstig geweest.

0
test

@broervanmarkrutte ik betwijfel het. Het is niet logisch voor MS om nu alleen een CoD deal te maken terwijl er eerst een deal lag voor alle AB games, om vervolgens later nog een andere deal te maken voor de overige games. De reeks games die nu overblijven zijn natuurlijk erg fijn om er op Game Pass bij te knallen en dit niet toe te staan bij PlayStation. Dat maakt Game Pass weer een stukje aantrekkelijker. Ik kan tevens ook nergens terugvinden of MS het nu toestaat dat CoD ook op PS Plus komt. Mocht dit niet zo zijn, en ze gooien CoD first day op Game Pass (core!), dan is dat een enorme mokerslag voor Sony.

-1
test

Maar geld dit dan voor 10 call of duty games? Om 1 game te maken zijn men tegenwoordig al minstens 6 jaar of langer bezig.

0

Aanbevolen voor jou