Broncode Grand Theft Auto 5 is naar verluidt geheel online gelekt

Broncode Grand Theft Auto 5 is naar verluidt geheel online gelekt

Ook zouden er een Python-script van GTA 6 en assets van Bully 2 zijn gelekt

De volledige broncode van Grand Theft Auto 5 zou vlak voor Kerstmis online zijn geplaatst.

Meerdere bronnen maakten melding van de gelekte code. Zo werd op X een screenshot gedeeld met allerlei bestanden. De broncode zou door een anoniem account op Discord zijn geplaatst. Het feit dat de broncode online staat, kan desastreuse gevolgen hebben voor de online modus van de game, GTA Online.

In 2022 werd Rockstar gehackt - daaruit kwamen onder andere vroege beelden van Grand Theft Auto 6 en een gedeelte van de broncode van GTA 5. De dader is onlangs veroordeeld tot levenslange tbs. Nu is dus de rest van die broncode online gezet. Vermoedelijk heeft de dader de broncode ergens tussen de hack en nu naar anderen individuen verspreid.

Daarnaast zou er een Python-script van Grand Theft Auto 6 zijn gelekt, en zouden alle files gerelateerd aan Bully 2 - een game die vooralsnog niet aangekondigd is - online staan.

Overigens hebben diverse fans de broncode van Grand Theft Auto 5 al doorgenomen, en zou daaruit blijken (via Insider Gaming) dat het de oorspronkelijk de bedoeling was dat er acht uitbreidingen op de singleplayer van de game uit zouden komen - uiteindelijk zijn er geen verschenen. Het zou gaan om uitbreidingen met de volgende filenamen:

‘SP Assassination Pack’
‘SP Manhunt Pack’
‘SP Norman Pack’
‘Agent Trevor’
‘Relationship Pack’
‘Enterprise Pack’
‘Prologue DLC’
‘LibertyV DLC’

Fans speculeren dat het de bedoeling was dat spelers terug zouden keren naar Liberty City. Ook zouden relaties onderhouden een belangrijkere rol spelen.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

nice!! Nu kunnen modders aan de gang!

0
test

Niet meer dan ze al konden. Deze code kun je totaal niet genruiken in je eigen code, want dan zul je heel snel een takedown krijgen en misschien nog een rechtzaak aan je broek. En degene die echt inzicht willen hebben, hebben dat al lang wel gedaan via decompilers.

0
test

'Uiteindelijk zijn er geen gekomen'. Nee, daar verdienen ze natuurlijk niet genoeg aan. Liever alleen maar multiplayer zooi uitbrengen want dat verkoopt toch wel. Hoop dat dat geen voorbode is voor de GTA 6 story campaign.

0

Aanbevolen voor jou