Borderlands-film volgens Gearbox begin van 'cinematisch universum'

Borderlands-film volgens Gearbox begin van 'cinematisch universum'

De film draait vanaf 9 augustus in de bioscoop

Gearbox-baas Randy Pitchford noemt de aankomende Borderlands-film het begin van een "Borderlands-cinematisch universum".

Dat vertelt hij aan IGN. "De personages uit de games zijn aanwezig (in de film) en zijn authentiek qua thema's. Sommige verhaallijnen keren zelfs terug. Maar ze staan wel los (van de games)." Vervolgens beschrijft hij de film als "de eerste uit de 'Borderlands Cinematic Universe'".

Hoewel hij deze term vooral gebruikt om duidelijk te maken dat de film op sommige vlakken van de games verschilt, lijkt hij hiermee indirect te bevestigen dat er meer Borderlands-films gemaakt kunnen worden.

Eerder deze week werd de eerste trailer van de Borderlands-film uitgebracht. Die trailer kan hieronder nog eens worden bekeken. De film volgt Lilith, een beruchte balling met een mysterieus verleden, die naar haar thuisplaneet Pandora terugkeert om de vermiste dochter van de machtige Atlas terug te vinden. Ze sluit een verbond met Roland, Tiny Tina, Krieg, Tannis en Claptrap en neemt het samen met hen op tegen buitenaardse monsters en gevaarlijke bandieten.

De rol van Lilith wordt vertolkt door Cate Blanchett. Verder wordt Roland gespeeld door Kevin Heart, Claptrap door Jack Black en Tannis door Jamie Lee Curtis. Eli Roth neemt de regie op zich. De film verschijnt op 9 augustus in de bioscoop.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nooit beginnen over een cinematic universe voordat de eerste film uit is gekomen. Die les zou ondertussen toch wel geleerd moeten zijn... Helaas heeft Randy Pitchford deze memo gemist. Er zijn ondertussen genoeg voorbeelden van 'universums' die na één zwaar geflopte film meteen geannuleerd werden. Kleine greep: John Carter, The Golden Compass, Ender's Game, Hellboy (2019), Jumper, Power Rangers (2017), The Last Airbender , The Mummy (2017). Eerst maar eens een goede eerste indruk maken met die eerste film.

1

Aanbevolen voor jou