Bloober Team ervaart druk bij ontwikkeling Silent Hill 2-remake

Bloober Team ervaart druk bij ontwikkeling Silent Hill 2-remake

Bloober Team claimt dat het de nodig druk ervaart om met de remake van Silent Hill 2 aan de verwachtingen van fans en uitgever Konami te voldoen.

Dat laat chief marketing officer Anna Jasińska weten in een interview met Dread XP. "De druk is hoog, omdat we te maken hebben met een van de beste psychologische horrorgames ooit gemaakt. We willen dicht bij het origineel blijven, en het nog jaren in de spotlight houden."

Jasińska meldt in het interview dat het vereerd is dat Konami Bloober Team heeft uitgekozen voor de ontwikkeling van de langverwachte remake. Het bedrijf werd in 2019 tijdens de Tokyo Game Show gevraagd door Konami.

"We waren natuurlijk niet de enige kanshebbers", aldus Jasińska. "Veel andere studio's wilden er ook aan werken, maar ons concept stal Konami's hart. Ze erkenden onze inzet en passie voor horror. We waren als door de donder geslagen toen we hoorden (dat we het werden), want veel van onze werknemers zijn grote fans van de game."

Konami kondigde de remake afgelopen oktober aan. Het spel draait op Unreal Engine 5 en komt op een nog onbekend moment uit op PlayStation 5 en pc. De Poolse studio Bloober Team is bekend van spellen als The Medium en Blair Witch, maar art director Masahiro Ito en componist Akira Yamaoka helpen ook mee aan de ontwikkeling. Er werden in oktober ook diverse andere Silent Hill-projecten onthuld.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Heel jammer dat deze niet op Xbox komt!

0
test

@brushaway Ja en nee. De franchise verkoopt niet zoveel games, op basis van de historie. Met een lekkere zak van Sony, kunnen ze in theorie veel meer doen. + Het komt tegelijkertijd op PC uit, dus mensen moeten niet al te veel zeiken hierover.

0

@Ardyn Wat heeft dit nou weer met zeiken te maken? Ik speel niet op pc of playstation, dus vind het nogal jammer dat ik hem niet zal spelen.

0
test

@Ardyn In theorie wel, in de praktijk dient die zak geld eerder om het verlies aan inkomsten van dat extra platform te compenseren.

0

Aanbevolen voor jou