Bijna 330 mensen werken nu aan de nieuwe The Witcher-game

Bijna 330 mensen werken nu aan de nieuwe The Witcher-game

Het gaat om het grootste team binnen de ontwikkelaar

Er werken nu bijna 330 ontwikkelaars aan de nieuwe hoofdgame in de The Witcher-reeks.

Dat heeft het bedrijf laten weten bij het aankondigen van diens kwartaalcijfers van het derde kwartaal van het jaar. "Het team groeit gestaag, en heeft eind vorige maand bijna de 330 ontwikkelaars bereikt", aldus CEO Adam Kiciński. "We verwachten dat het meer dan 400 ontwikkelaars zijn medio volgend jaar." Daarmee is dit het grootste ontwikkelteam binnen de studio en is de nieuwe The Witcher-game dus de hoofdfocus.

De nieuwe game draagt de projectnaam Project Polaris. Duidelijk is dat het spel het begin van een nieuwe trilogie in moet luiden. Hoewel de release van de game nog lange tijd op zich kan laten wachten, is het de bedoeling dat de twee vervolgen relatief snel uit moeten komen. De drie games zouden vanaf de release van de eerste game in een tijdspanne van zes jaar moeten verschijnen. Verder is bekend dat de game op Unreal Engine 5 wordt ontwikkeld.

Verder werkten er eind oktober 220 ontwikkelaars aan Cyberpunk 2077-projecten, waaronder de uitgekomen uitbreiding en de aankomende Ultimate Edition die op 5 december verschijnt. Bijna 700 ontwikkelaars zijn in totaal bij CD Projekt Red en overgenomen ontwikkelaar The Molasses Flood werkzaam. Daar wordt gewerkt aan een The Witcher-spin-off Project Sirius. Verder is er ook een remake van de eerste The Witcher in de maak. Ook is er een vervolg op Cyberpunk 2077 aangekondigd, al lijkt de ontwikkeling zich gezien het onderstaande schema nog op kleine schaal af te spelen.

Over Cyberpunk 2077 gesproken: uitbreiding Phantom Liberty is in twee maanden tijd 4,3 miljoen keer verkocht. Kiciński laat weten tevreden te zijn met de prestaties van de enige dlc voor de game. Cyberpunk 2077 zelf is meer dan 25 miljoen keer verkocht.

CD Projekt Red
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou