Baldur's Gate 3-ontwikkelaar werkt aan twee projecten gebaseerd op eigen IP

Baldur's Gate 3-ontwikkelaar werkt aan twee projecten gebaseerd op eigen IP

''We gaan ons beste werk ooit leveren'

Baldur's Gate 3-ontwikkelaar Larian Studios heeft twee projecten in de maak gebaseerd op eigen IP.

Dat onthulde de ontwikkelaar via Steam. Het was al bekend dat de Belgische ontwikkelaar geen vierde Baldur's Gate 4 wilde maken en dat het bedrijf aan iets anders werkte, maar nu zijn er dus iets meer concrete details gegeven.

"Als een onafhankelijke studio sinds 1996 waarderen we de vrijheid om onze creativiteit te volgen. Na zes jaar vertoeven in de Forgotten Realms en vele discussies, hebben we besloten onze eigen IP's te ontwikkelen. We werken op dit moment aan twee nieuwe projecten en kunnen niet enthousiaster zijn over de toekomst."

De blogpost vervolgt: "Het is nog vroeg en we vertellen jullie op een later moment meer. Maar weet dat ondanks dat we ons richten op deze nieuwe games, de gevoeligheid die Baldur's Gate 3 tot stand bracht springlevend is bij Larian. We worden gedreven door hetzelfde vuur in ons lichaam, waardoor we immersieve ervaringen kunnen creëren die worden vormgegeven door jullie keuzes, en we kunnen niet wachten jullie mee te nemen op dit volgende avontuur."

Studiohoofd Swen Vincke laat ook van zich horen in het bericht. "Ik weet niet of het ons gaat lukken, maar als ik kijk naar onze plannen voor het verhaal, de graphics en de gameplay, denk ik dat we ons beste werk ooit gaan leveren."

Larian werkt ondertussen nog wel aan een nieuwe update voor Baldur's Gate 3. Deze update zal verbeterde 'slechte' eindes en officiële modtools toevoegen aan de game.

Dungeons and Dragons-eigenaar Wizards of the Coast gaf onlangs aan gesprekken te houden met diverse bedrijven om een ontwikkelaar voor Baldur's Gate 4 te vinden.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou