'Assassin's Creed Infinity is een hub met live-service-elementen'

'Assassin's Creed Infinity is een hub met live-service-elementen'

De hub zou samen met Codename Red later dit jaar verschijnen

Er zijn details uitgelekt over het eerder aangekondigde Assassin's Creed Infinity en hoe deze 'hub' werkt in combinatie met nieuwe releases binnen de franchise.

Insider Gaming claimt vroege beelden van Infinity onder ogen te hebben gekregen, en moest beloven dat het deze beelden niet zou publiceren. "In feite wordt Assassin's Creed Infinity de hub van de franchise, van waaruit games zoals Red, Hexe en Invictus worden uitgebracht." Elders meldt de website: "In de beelden is te zien hoe een speler binnen een paar seconden vanuit Infinity in Assassin's Creed Red komt."

Codename Red is de naam van de nieuwe Assassin's Creed-game die zich in het oude Japan afspeelt. Volgens Insider Gaming komt die game - en dus ook Infinity - later dit jaar beschikbaar, en zal multiplayerspel Invictus in 2025 verschijnen. Codename Hexe zou vervolgens voor 2026 gepland staan. Laatstgenoemde wordt gezien als "de meest duistere Assassin's Creed-game ooit" - de game zou zich tijdens de Europese heksenvervolging afspelen.

Op deze manier wil Ubisoft om het jaar 'grote' nieuwe Assassin's Creed-games uitbrengen, en in de tussenjaren kleinere of andere soort ervaringen binnen de franchise. Andere projecten waar aan gewerkt zou worden, zijn volgens Insider Gaming Codename Obsidian (een remake van Black Flack), Raid (een free-to-play co-op-game voor vier spelers), Echoes (ook een multiplayergame), Nebula (met als setting India, de Azteken en het Middellandse Zeegebied) en een andere remake. Al deze games zouden nog dit decennium gepland staan voor release.

Infinity zou buiten een hub van waaruit deze ervaringen beschikbaar komen vooral ook live-service-elementen bieden binnen een setting die zich in de moderne tijd afspeelt. Zo zou er een itemshop genaamd 'The Exchange' zijn, van waaruit spelers dagelijkse en wekelijkse cosmetische items kunnen kopen - bijvoorbeeld voor de twee hoofdpersonages van Codename Red. Ook zouden er zogeheten 'projecten' gekocht kunnen worden, een soort kleinere battle passes voor de twee personages waarmee ook cosmetische beloningen ontgrendeld kunnen worden.

Verwacht wordt dat Ubisoft in de loop van dit jaar officiële details over Infinity en Codename Red onthult.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dus eigenlijk net als bij COD, dat je vanuit daar naar de "verschillende" games kan gaan. Maar dan weet je ook dat waarschijnlijk al die AC games in dezelfde engine gemaakt gaan worden. Als dat zo is dan vind ik dat erg jammer, bewust geen voortgang in de ontwikkeling van je games en ook nog extra centjes proberen los te peuteren door die hub met zn cosmetics.

0
test

Dezelfde engine hoeft niet perse naar mijn weten. Het zal waarschijnlijk wel zo zijn, echter draaien games uit de Halo Master Chief Collection ook niet allemaal op dezelfde engine als ik me niet vergis.

0
test

hopelijk voegt dit platform ook echt wat toe voor spelers en is het niet gewoon een storende cash-cow voor Ubisoft.

0

Aanbevolen voor jou