Aspyr is waarschijnlijk van de Star Wars: KotoR-remake gehaald

Aspyr is waarschijnlijk van de Star Wars: KotoR-remake gehaald

Het lijkt er op dat de ontwikkeling van de Star Wars: Knights of the Old Republic-remake niet meer in handen is van Aspyr Media.

Embracer Group, de eigenaar van ontwikkelaar Aspyr, laat weten dat een van diens triple-A-projecten van ontwikkelaar is gewisseld. Hoewel de remake van KotoR niet bij naam wordt genoemd, is het waarschijnlijk dat het om die game gaat.

Eerder deze zomer claimde journalist Jason Schreier namelijk al dat de ontwikkeling van de KotoR-remake gepauzeerd zou zijn. Hij meldde dat ontwikkelaar Aspyr Media in juli design director Brad Prince en art director Jason Minor had ontslagen, kort nadat de studio een demo van de game die aan partners Sony en Lucasfilm moest worden getoond af had gemaakt. Die demo zou niet aan interne verwachtingen hebben voldaan.

Hoewel Embracer dus niet specifiek meldt dat het om Star Wars: KotoR gaat, laat het bedrijf weten dat de wissel van ontwikkelaar is om er voor te zorgen "dat de kwaliteit op het gewenste niveau komt". Embracer claimt dat dit echter geen vertragingen veroorzaakt. Welke studio nu op de KotoR-remake zou zitten, is niet bekend. Mogelijk gaat het om Saber Interactive, waarvan eerder al bekend werd gemaakt dat ze Aspyr een handje hielpen.

Star Wars: Knights of the Old Republic wordt gezien als een van de, zo niet de beste Star Wars-games ooit gemaakt - het oorspronkelijke spel is van Bioware. De remake is console-exclusief voor PlayStation 5. Een releasedatum is niet bekend.

Embracer maakte vandaag ook bekend dat het een aantal bedrijven heeft overgenomen, waaronder Limited Run Games en Middle-earth Enterprises. Met laatstgenoemde bedrijf in handen heeft Embracer alle rechten op films, games en andere merchandise gebaseerd op The Lord of the Rings en The Hobbit verkregen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Als de kwaliteit tegen viel kan ik dit alleen maar toejuichen.. neem alsjeblieft de tijd want je zit hier aan een voor velen heilig product. Overigens wil ik niet zeuren hoor maar de bijgevoegde afbeelding is van KOTOR 2..

0

Aanbevolen voor jou