Annapurna kondigt Blade Runner 2033 en andere games aan

Annapurna kondigt Blade Runner 2033 en andere games aan

Cocoon heeft een releasedatum gekregen

Tijdens de Annapurna Interactive Showcase deed de uitgever diverse games uit de doeken, waaronder Blade Runner 2033: Labyrinth.

Het is de eerste game die door Annapurna zelf wordt ontwikkeld - normaliter geeft het bedrijf alleen games uit. De game is logischerwijs gebaseerd op de filmfranchise en de eerste beelden delen de sfeer uit die films. Veel details zijn er nog niet, maar wel duidelijk is dat de game zich tussen de twee films afspeelt.

Het is nog niet bekend wanneer en op welke systemen de game verschijnt, maar een Steam-pagina is wel live. Daarop staat dat de game de vraag stelt: "Wat doet een Blade Runner wanneer er geen Replicants meer om op te jagen zijn?"

Watch on YouTube

Tijdens de Showcase werden diverse andere games aangekondigd en getoond. Zo is er de actie-rpg We Kill Monsters van Glass Revolver, dat op een nog onbekend moment op Steam uitkomt. Spelers moeten in een locatie genaamd The Shell zien te overleven en jagen op de Angel. The Shell bestaat uit verschillende lagen waar spelers tussen wisselen. De uniek ogende eerste teaser is hieronder te bekijken.

Watch on YouTube

Ghost Bike is de nieuwe game van Messhof, de makers van Nidhogg, en moet in 2024 verschijnen op Steam, PlayStation, Xbox en Game Pass. Het is een avontuurlijke racegame in een "semi-openwereld". "Rij met de Ghost Bike naar het hiernamaals en redt de verloren zielen van Wheel World." Spelers moeten goed voor hun fiets zorgen en racen ondertussen tegen geesten. Daarbij krijgt de game een unieke soundtrack geleverd door muzieklabel Italians Do It Better.

Watch on YouTube

Matt Newell is een Australische ontwikkelaar die zich specialiseert in het ontwikkelen van fotorealistische omgevingen in Unreal Engine 5. Zijn game Lushfoil Photography Sim laat spelers dan ook foto's nemen in realistische omgevingen, zoals Fushimi Inari Taisha (Japan), Castle Rock Beach (Australië) en Mýdalssandur (IJsland). Spelers kunnen spelen met allerlei settings die ook op echte fototoestellen zitten. De game moet naar "pc en consoles" komen, een releasedatum is nog niet bekend.

Watch on YouTube

Er werd ook een releasedatum voor Cocoon aangekondigd. Het spel werd vorig jaar tijdens de Xbox Games Showcase onthuld. Het is de nieuwe game van Jeppe Carlsen, de lead gameplay designer van Limbo en Inside. De puzzelgame verschijnt op 29 september voor pc, PlayStation, Xbox en Nintendo Switch. Het spel komt ook op Game Pass te staan.

Watch on YouTube

Andere games die werden getoond waren onder andere Lorelei and the Laser Eyes, To a T, Flock, Bounty Star: The Morose Tale of Graveyard Clem, Storyteller en Thirsty Suitors. Bekijk hieronder de trailers.

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

To a T is van Keita Takashi, de bedenker van o.a. Katamari Damacy en Noby Noby Boy. Lijkt me interessant. Hoewel ik wel hoorde dat hij in opspraak is gekomen omdat hij een slechte manager is en hij soms als een razende tekeer gaat tegen personeel. Dat juist tegenover zijn vaak relaxte en chille games. Ben benieuwd of dat nog de ontwikkeling en beoordeling van deze nieuwe game gaat tegenwerken.

[Reactie gewijzigd door Mythanics op 30 juni 2023 - 11:19]

0

Aanbevolen voor jou