Analist claimt dat PlayStation VR2-verkoop tegenvalt en dat prijsdaling nodig is

Analist claimt dat PlayStation VR2-verkoop tegenvalt en dat prijsdaling nodig is

Vr-headset zou tot dusver zo'n 270.000 keer zijn verkocht

Volgens IDC-analist Francisco Geronimo valt de verkoop van PlayStation VR2 tegen en is een prijsdaling vereist.

Dat wordt in een artikel op Bloomberg gemeld. "Ik verwacht dat een prijsdaling van PlayStation VR2 nodig is om te vermijden dat het nieuwe product een complete ramp wordt. Consumenten hebben wereldwijd te kampen met stijgende levens- en woonkosten en ontslagen. Vr-headsets zijn in het huidige economische klimaat geen topprioriteit voor de meeste consumenten." 

In het artikel wordt ook gemeld dat er inmiddels wereldwijd zo'n 270.000 exemplaren van de vr-headset zijn verkocht. Het is niet bekend hoe men aan deze cijfers komt.

In hoeverre de uiting van Bloomberg vertrouwd kan worden, moet nog blijken. Bloomberg-journalist Takashi Mochizuki claimde eerder dit jaar dat Sony in eerste instantie van plan was om in het eerste kwartaal vanaf de PS VR2-release twee miljoen exemplaren van de headset te verschepen, en die verwachting had bijgesteld naar een miljoen exemplaren in het kwartaal en anderhalf miljoen van april 2023 tot en met maart 2024. Sony claimde vervolgens dat die informatie incorrect was. Het moet daarbij gezegd worden dat Mochizuki zelf ook werkzaam is bij analistenbureau IDC, waar de huidige stelling vandaan komt.

Hoe dan ook heeft Sony op moment van schrijven niet gereageerd op het artikel van Bloomberg. Het is dan ook niet bekend of de genoemde verkoopcijfers correct zijn. Sony zelf gaf eerder aan goede hoop te hebben dat de PS VR2 beter gaat verkopen dan de eerste PlayStation VR.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Probleem is, denk ik, te weinig echt goede games. Dat houdt mij in ieder geval tegen.

0
test

Als ze het nou eens zouden aanbieden via andere retailers ipv alleen hun eigen website dan zou ik er wel eentje aanschaffen

0

Aanbevolen voor jou