AMD hint mogelijk naar AI-upscaling voor PlayStation 5 Pro

AMD hint mogelijk naar AI-upscaling voor PlayStation 5 Pro

2024 is volgens AMD een belangrijk jaar voor AI-upscaling

AMD zet dit jaar stevig in op AI-upscaling, en claimt dat dit ook voor gameapparaten beschikbaar komt - bijvoorbeeld de PlayStation 5 Pro.

Begin deze maand werd AMD's chief technology officer Mark Papermaster geïnterviewd door YouTube-kanaal No Priors: AI, Machine Learning, Tech, & Startups. Hij meldde het volgende: "2024 is een groot jaar voor ons, omdat we zoveel jaren hebben besteed aan het ontwikkelen van onze hardware- en softwaremogelijkheden voor AI."

Hij vervolgt: "We hebben zojuist AI ingezet voor onze gehele portfolio, dus Cloud Edge, onze pc's, onze eigen apparaten en onze game-apparaten. We stellen onze game-apparaten in staat om met AI op te schalen, en 2024 is echt een enorm uitroljaar voor ons."

Hoewel Papermaster niet letterlijk PlayStation 5 Pro noemt, is AMD wel een belangrijke partner voor Sony. De bedrijven hebben immers samen een system-on-a-chip (SoC) ontworpen voor de PlayStation 5. Het is dan ook niet vergezocht om te veronderstellen dat AI-upscaling naar volgende PlayStation-consoles, zoals een PS5 Pro, komt.

Het gebruik van AI voor het upscalen van games - bijvoorbeeld voor een hogere resolutie en betere graphics, zonder dat dit extra krachtige hardware vergt - is op pc al een veelgebruikte technologie. AMD stelt op pc FSR beschikbaar, terwijl Nvidia DLSS toepast.

Volgens aanhoudende geruchten brengt Sony later dit jaar een Pro-versie van de populaire PlayStation 5-console uit. Veel experts gaan er van uit dat de console inderdaad gebruik gaat maken van AI-upscaling. De Pro-versie van de PS5 is vooralsnog niet officieel aangekondigd.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Maar amd werkt ook samen met een aantal van de hendhelds toch die er nu zijn en xbox. Dus game apparaten is meervoud dus alleen ps5 pro, en hebben xbox en ps5 niet nu al toegang tot fsr wat dus ai upscaling is

1
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Fsr 2 kan ook gebruikt worden door ps5 hoor. Kan zelfs op NVIDIA gebruikt worden.

1
test

Fsr of fsr2. 0 kan op oude video Kaarten gebruikt worden dacht ik en kan dus op series s x en ps5 gebruikt worden. Deze uitspraak zie ik helemaal niet als een hint naar ps5 pro.

0

Aanbevolen voor jou