Alles over Star Wars Outlaws: releasedatum, facties en season pass

Alles over Star Wars Outlaws: releasedatum, facties en season pass

De openwereld-Star Wars-game van Ubisoft

De eerste Star Wars-game met een écht open wereld is in aantocht. In 2024 kunnen we aan de slag gaan met Star Wars Outlaws, de nieuwe game van Ubisoft’s Massive Entertainment. Lees hier alles over de game, inclusief releasedatum, personages, gameplay en edities.

Releasedatum en platformen van Star Wars Outlaws

Het is bekendgemaakt dat we op 30 augustus 2024 Star Wars Outlaws kunnen spelen. Althans, als je de standaardversie van het spel koopt. De duurdere Gold en Ultimate Editions van de game zorgen er namelijk voor dat je Star Wars Outlawss drie dagen eerder kunt spelen. De game komt uit op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc. 

Verhaal van Star Wars Outlaws

In Star Wars Outlaws spelen we als Kay Vess. Een nieuweling in de onderwereld van het Star Wars-universum, maar ze duikt er vol enthousiasme in. Vess heeft met haar schattige axolotl/hond Nix (het beest heet eigenlijk een Merqaal) vijanden gemaakt bij het nieuwe criminele syndicaat Zerek Besh. Nu er een flinke prijs op haar hoofd staat, wordt Kay benaderd door Jaylen, die haar gaat helpen de baas van datzelfde syndicaat te beroven.

Het spel speelt zich af tussen The Empire Strikes Back en Return of the Jedi, wat betekent dat de burgeroorlog tussen de Empire en de Rebellion in volle gang is, waar de onderwereld uiteraard maar al te graag van profiteert. Een nieuw personage in de franchise en hoofd van Zerek Besh, Sliro, probeert daarom de verschillende syndicaten in het universum achter zich te scharen.

Watch on YouTube

Gameplay 

Er zijn naast mmo’s als Star Wars Galaxies en Knights of the Old Republic vrijwel geen Star Wars-games uitgekomen die een open wereld bevatten. Star Wars Jedi: Survivor heeft een aantal planeten met grote gebieden om te ontdekken, maar is over het algemeen nog steeds een vrij lineaire ervaring. Met Star Wars Outlaws komt daar verandering in, gezien de game open werelden bevat die meer lijken op wat we tegenwoordig verwachten van een openwereldgame. Op speeders reis je van A naar B en er zijn uiteraard zijmissies die je voor de verschillende facties en inwoners van het Star Wars-universum uit kunt voeren, maar hoe de planeten verder opgevuld worden, is vooralsnog niet bekend.

Wat we wel weten is dat Star Wars Outlaws vanuit een third-person perspectief wordt gespeeld. In de gameplay walkthrough zien we dat een stille aanpak mogelijk is tijdens de game, en dat Nix een soort extensie van de vaardigheden van Kay is. Het wezentje kan onder andere schakelaars en hendels overhalen om nieuwe paden te openen en nieuwe wapens oppakken om naar Kay te brengen. In de walkthrough is ook te zien hoe Kay haar pistool in een andere modus zet, waardoor ze bijvoorbeeld een krachtiger schot kan lossen. 

Het verhaal van de game is tot op zekere hoogte ook te beïnvloeden. Terwijl je klusjes doet voor verschillende syndicaten stijgt je reputatie, al kan dat weer een negatief effect hebben op je reputatie tegenover andere criminelen. Het is mogelijk dat bepaalde quests daardoor moeilijker worden, of anders verlopen op basis van hoe het universum naar je kijkt. 

Watch on YouTube

Laatste nieuws en geruchten

Star Wars Outlaws vereist internetverbinding bij installeren fysieke versie

Er is gisteren op webshops als Best Buy bekendgemaakt dat je ook voor het installeren van de fysieke versie een internetverbinding nodig hebt. Ubisoft heeft dit vervolgens bevestigd aan IGN.

Verhaaltrailer Star Wars Outlaws is nu te bekijken

Ubisoft heeft een nieuwe trailer uitgebracht die dieper ingaat op het verhaal van Star Wars Outlaws. De releasedatum is tegelijkertijd ook bekendgemaakt

'Star Wars Outlaws is geen rpg van twee- tot driehonderd uur'

Creative director Julian Gerighty meldde tijdens een interview met IGN dat de aankomende game niet te groot wordt. "Een game is te groot wanneer spelers er niet van kunnen genieten of het niet kunnen uitspelen."

Star Wars Outlaws-developer diary uitgebracht

Er werd een panel gehouden voor Star Wars Outlaws op San Diego Comic-Con en als onderdeel daarvan werd een developer diary uitgebracht. Daarin wordt onder andere gemeld dat de ontwikkelaars expres voor de periode tussen The Empire Strikes Back en Return of the Jedi hebben gekozen als setting voor de game.

Watch on YouTube

Season Pass van Star Wars Outlaws

Ergens na de release van Star Wars Outlaws komt Ubisoft met twee uitbreidingen die meer content aan de game toevoegen. Wat deze uitbreidingen precies inhouden is onbekend, maar het is wel al onthuld dat de Season Pass je toegang geeft tot de dlc zodra die beschikbaar is. Ook zit de ‘exclusieve Jabba’s Gambi’-missie bij de season pass, die gaat over de droid ND-5 en een schuld die hij nog moet betalen aan Jabba the Hutt. Deze missie is tegelijkertijd met de release van Star Wars Outlaws beschikbaar.

Facties in Star Wars Outlaws 

Een belangrijk onderdeel van Star Wars Outlaws zijn de verschillende facties waar je mee in aanraking komt. Hier volgt een korte beschrijving van alle facties waar we tot nu toe van weten: 

 • The Hutt Cartel: Jabba the Hutt staat aan het hoofd van de misdaadgroep der Hutts. Zijn paleis staat op de welbekende woestijnplaneet Tatooine. 

 • Crimson Dawn: Oorspronkelijk opgericht door Darth Maul, maar na zijn dood nu onder het bewind van zijn leerling Qi’ra, bekend van Solo: A Star Wars Story, die ook een rol heeft in de game.

 • Zerek Besh: Een nieuwe factie die speciaal voor Star Wars Outlaws is gemaakt. Sliro is een rijke man die deze organisatie leidt vanuit zijn vastgoed op Canto Bight.

 • The Pykes: De Pykes kwamen eerder voor in Solo: A Star Wars Story, The Book of Boba Fett en The Clone Wars. Deze groep heeft onder andere invloed op het mijnen van brandstoffen op onder andere de planeet Kessell.

 • The Ashiga Clan: Nog een originele creatie voor Star Wars Outlaws, maar er is nog niet veel bekend over deze factie. Wel weten we dat hun thuisbasis op de planeet Kijimi is gevestigd.

 • The Galactic Empire: Ondanks dat the Empire hard bezig is met het uitroeien van de Rebellion, zal hun invloed nog altijd merkbaar zijn in Star Wars outlaws. 

Star Wars Outlaws

Pre-order bonussen

Als je besluit Star Wars Outlaws voorafgaand aan de release alvast te bestellen, dan krijg je daar een aantal extra’s bij. Daarbij zijn er drie edities van het spel: Standard, Gold en Ultimate Edition. Alle pre-orders krijgen toegang tot het Kessel Runner-bonuspakket, maar de duurdere edities hebben een aantal extra’s te bieden. Dit zijn ze: 

Gold edition: 

 • 3 dagen eerder toegang tot de game

 • Season Pass

Ultimate Edition:

 • 3 dagen eerder toegang tot de game

 • Season Pass

 • Rogue Infiltrator-bundel

 • Sabacc Shark-bundel

 • Een digitaal artbook van Star Wars Outlaws

Alles over Star Wars Outlaws: releasedatum, facties en season pass-XKTUSCnRSraTWGcUVpclpA

Screenshots van Star Wars Outlaws

Alles over Star Wars Outlaws: releasedatum, facties en season pass-cAxTsmpxRG6lH3oLMutEhg
Star Wars Outlaws
Star Wars Outlaws
Star Wars Outlaws
Star Wars Outlaws

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

70 dollar voor een uitgeklede game? 130 voor de complete game? zijn ze van de zotte geworden bij Ubisoft?!!! Deze gaat er ondanks dat ik er naar uit keek niet komen. Misschien ooit voor een prikkie op een key site.

2
test

Groot gemis dat je niet zelf je character kunt kiezen of samenstellen. Daarnaast is mijn vertrouwen in Ubisoft een beetje weg. Vaak weten ze wel een mooie spelwereld neer te zetten maar qua gameplay is het de laatste jaren vaak zo saaai en oppervlakkig.

1

Aanbevolen voor jou