AI gaat voicechat in Call of Duty-games modereren

AI gaat voicechat in Call of Duty-games modereren

Programma wordt wereldwijd op de release van Modern Warfare 3 uitgerold

Het is de bedoeling dat de voicechat in Call of Duty-games straks door artificiële intelligentie wordt gemodereerd.

Activision heeft een bètatest voor de technologie in Noord-Amerika uitgebracht. Daar wordt de AI-moderator in Call of Duty: Modern Warfare 2 en Warzone getest. Het is de bedoeling dat het systeem met de release van Modern Warfare 3 in november wereldwijd wordt uitgerold.

In een blogpost meldt Activision dat de technologie gebruikmaakt van ToxMod van Modulate. Als het goed is moet deze AI in real-time herkennen wanneer er haatdragende spraak worden gebruikt, wanneer spelers worden lastiggevallen of wanneer er wordt gediscrimineerd.

Activision zou sinds de release van Modern Warfare 2 vorig najaar al meer dan een miljoen spelersaccounts hebben ingeperkt zodat ze minder of niet kunnen voicechatten of via tekst kunnen chatten. Twintig procent van de spelers die een eerste waarschuwing hebben ontvangen zouden dit gedrag niet herhaald hebben. Mensen die het gedrag wel herhaalden hebben straffen gekregen.

Call of Duty: Modern Warfare 3 komt op 10 november uit op pc, PlayStation- en Xbox-consoles. Tijdens Gamescom werd uitgebreide gameplay van de singleplayercampagne getoond. Op 5 oktober volgt de onthulling van de multiplayer.

Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3 kopen?

Kopen voor Xbox

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ondanks dat ik volledig achter een juist beleid sta wat betreft het feit dat bepaalde lieden zich niet weten te gedragen, vind ik deze actie toch wel heftig en verregaand. Een A.I. bot die chats herkent op verkeerde uitingen van gamers, of dat haatdragend klinkt, of discriminerend, enzovoort. Dat betekent dat chats dus kunnen en zullen worden afgeluisterd. En dat gaat best ver. Ik neem trouwens aan dat het hier om de public chats gaat, en niet om private chats. Het is ook de vraag of die A.I. bot het verschil zal kunnen onderscheiden tussen een grap of daadwerkelijk wangedrag. Dat lijkt me nogal moeilijk, omdat het geen levend persoon is. En natuurlijk kunnen grappen ook haatdragend en dergelijke zijn, maar hoe kan het verschil herkend worden? Ik snap best dat online een enorm aantal misdragingen moet worden gemanaged. Dat kost ontzettend veel manuren. Misschien kan een A.I. bot dat sneller, maar ik vind het toch wel een enigszins zorgelijke ontwikkeling.

[Reactie gewijzigd door Hellspawn op 1 september 2023 - 07:41]

0
test

Dit gaat voor mij ook te ver hoor. maar ik vraag mij dus ook af. Hoe gaat het systeem reageren als je gewoon scheld omdat je een rot dag hebt en gewoon wat aan het schelden bent rond je omgeving. Niet gericht naar een persoon specifiek maar naar een bug ofzo en je gaat helemaal los met schelden 😅 word je dan ook gebanned 😅

0

Aanbevolen voor jou