Age of Wonders 4 winnaar Dutch Game Awards

Age of Wonders 4 winnaar Dutch Game Awards

Is vanaf nu cultureel erfgoed

Age of Wonders 4 is uitgeroepen tot de beste Nederlandse game van het jaar bij de Dutch Game Awards die woensdagavond werden gehouden. Het spel wordt, samen met de andere winnaars van de avond, opgenomen in de collectie van museum Beeld en Geluid als cultureel erfgoed.

De game van ontwikkelaar Triumph Studios kwam op 2 mei uit en biedt 4X-strategie en turn-based tactische gevechten in een fantasierijke wereld. "Age of Wonders 4 bewijst een uitstekende voortzetting te zijn van de serie. De game is innovatief binnen het strategiegenre en combineert oude en nieuwe mechanieken om een meesterwerk te creëren. De diepgang en complexiteit geven de game een gevoel van epische proporties”, zo omschrijft de jury de game. 

Het was niet de enige prijs van de avond voor Triumph Studios. Ze sleepte ook de prijs voor Best Studio in de wacht. Secret Shuffle van Adriaan de Jongh and Friends ging er met twee prijzen vandoor: Best Innovation en Best Game Design. PlayStation-studio Nixxes Software kreeg de prijs voor Best Technology voor diens pc-port van Marvel's Spider-Man Remastered. 

Best Audio ging naar Isonzo van BlackMill Games, Best Applied Game naar Klankkr8 van Game Tailors, Best Debut Game naar Kayak VR: Mirage van Better Than Life en Best Student Game naar Iron Line van Team Trainwreck. 

Tot slot werden er nog Special Awards uitgereikt aan studio’s, personen of initiatieven die op de achtergrond belangrijk zijn voor de Nederlandse game-industrie. Esmee van 't Hoff van Wholesome Game kreeg de Inclusion Award, Angie Smets van Guerrilla Games ging naar huis met de Career Achievement-award en Deloryan Games won Awesome Achievement

De Dutch Game Awards werden woensdagavond voor de dertiende keer gehouden in museum Beeld en Geluid in Hilversum. Vorig jaar was Horizon Forbidden West de grote winnaar met maar liefst vier awards

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou