Activision verheldert hoe matchmaking in Call of Duty werkt

Activision verheldert hoe matchmaking in Call of Duty werkt

Ook is de eerste trailer van het aankomende tweede seizoen gedeeld

Activision Blizzard heeft voor het eerst duidelijkheid gegeven over hoe matchmaking in de multiplayer van moderne Call of Duty-games werkt.

Matchmaking is een benaming voor het proces van spelers die een multiplayerpotje zoeken in een game en, gebaseerd op diverse statistieken en informatie, automatisch aan een potje worden toegevoegd. In een uitgebreide blogpost vertelt het bedrijf hoe dit in de Call of Duty-multiplayer te werk gaat.

Volgens Activision staat een plezierige ervaring voorop. Daarom is de voornaamste statistiek waar tijdens matchmaking op wordt gelet de internetverbinding van de speler. "Ping is koning", zo wordt gemeld, waarbij ping staat voor de latency die optreedt tijdens het spelen, afhankelijk van de snelheid en stabiliteit van de internetverbinding. Hoe lager de ping, hoe stabieler en sneller het internet. Het lijkt er dus op dat de prioriteit ligt bij spelers met een vergelijkbare verbinding bij elkaar in een potje plaatsen. Gerelateerd daaraan is de tijd die nodig is om aan een potje te beginnen - hoe sneller, hoe beter. "We willen liever tijd spenderen aan het spelen van de game, dan wachten op een potje."

Daarna volgen diverse andere factoren waar op gelet wordt tijdens matchmaking, waaronder de skills van spelers, genoeg variatie in speellijsten, modi en maps, op welk platform en of men met controller of muis en toetsenbord speelt, en of voice chat aan of uit staat. "Elke keer wanneer een speler begint met matchmaking in multiplayer, gaat men door al deze factoren om andere spelers te vinden (die ook allemaal worden geanalyseerd), om zo een lobby te creëren die stabiel en competitief is."

Daarnaast is er een trailer uitgekomen voor het aankomende tweede seizoen van Call of Duty: Modern Warfare 3 en Warzone, dat op 7 februari van start gaat. In de video zijn drie nieuwe 6v6-multiplayermaps te zien die gedurende het seizoen worden toegevoegd, genaamd Stash House, Vista en Departures. Daarnaast worden diverse aankomende modi getoond, waaronder Overgrown, gebaseerd op de aankomende televisieserie The Walking Dead: The Ones Who Live.

Call of Duty
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3 kopen?

Kopen voor Xbox

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

waaronder de skills van spelers ik ben heel benieuwd hoe ze dit raten want ik word vaak gematched tegen sweats terwijl ik zelf niet zo heel goed ben

0

Aanbevolen voor jou