'Abandoned krijgt proloog die als losstaande game uitkomt'

'Abandoned krijgt proloog die als losstaande game uitkomt'

De Nederlandse ontwikkelaar Blue Box Game Studios claimt aan een proloog op het vooralsnog niet uitgekomen horrorspel Abandoned te werken, die als losstaand spel op de PlayStation Store moet uitkomen.

Volgens Hasan Kahraman van Blue Box moet er een proloog op de horrorgame uitkomen waarin spelers kennismaken met de setting en de gameplay van het uiteindelijke spel. "Het is een opzichzelfstaande game die los in de PlayStation Store verschijnt. Hij heeft eigen Trophy's en biedt ongeveer een uur of anderhalf aan gameplay. Op die manier introduceren we het verhaal en de gameplay." Een uitspraak over de releasedatum van deze proloog wil Kahraman nog niet doen, om eventuele verbroken beloftes te voorkomen.

Gamer.nl sprak met Kahraman vanwege een gerelateerd onderwerp. Eerder deze week bleken namelijk allerlei tweets rondom Abandoned van het officiële Twitter-kanaal van de studio te zijn verwijderd, waaronder beloftes over een speelbare techdemo in de realtime app op PlayStation 5.

Kahraman meldt dat de tweets zijn verwijderd omdat de studio met een schone lei wil beginnen. "De informatie die we voorheen hebben verspreid over de realtime experience app en de game zelf is niet meer up-to-date. Het leek ons beter deze informatie te verwijderen om verwarring te voorkomen. We komen met nieuwe informatie zodra we er klaar voor zijn."

Abandoned werd vorig jaar onthuld via PlayStation Blog. De game kwam in de spotlight te staan omdat gamers het vermoeden hadden dat Metal Gear- en Death Stranding-bedenker Hideo Kojima achter de game zat, wat door Kahraman meermaals is ontkend. Blue Box Game Studios maakte vorig jaar daarnaast bekend dat er een speciale app zou lanceren op de PS5 Store, waarin trailers van de game in real-time bekeken zouden kunnen worden. Uiteindelijk werd er maar een paar seconden aan materiaal in de app geplaatst en is het sindsdien stil rondom de game. 

Bovenstaande situatie heeft ertoe geleid dat veel mensen het gevoel hebben dat Abandoned helemaal niet bestaat en dat Kahraman mensen voor de gek probeert te houden. Kahraman: "Ik baal er ook van om mensen te moeten teleurstellen. Ik wil mensen vermaken en onze game tonen, waar we trots op zijn. Steeds teleurstellingen creëren breekt mijn hart. Dat heeft ook invloed op de ontwikkeling van de game. We krijgen gelukkig ook wel eens positieve e-mails van de community en dat geeft mij de energie om door te kunnen werken."

Kahraman begrijpt de twijfel onder gamers wel. "Abandoned en de experience app zijn veel te vroeg aangekondigd. We hebben deadlines gemist en daardoor liepen we achter de feiten aan. We zijn een kleine ontwikkelaar en hebben geen ervaring met een groot publiek. Ik kan de argwaan begrijpen, maar we zijn nu bezig met een nieuwe onthulling en de proloog."

Update: Inmiddels heeft Blue Box de proloog via Twitter aangekondigd - zie onderstaande tweet.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Je zou kunnen zeggen, dat het er veel op lijkt dat dit "Abondoned" gaat worden....

0

@Markus88 Badum tsss De man heeft nog niets uitgebracht en lijkt nu al op Molineux. De informatie over de game en de app is niet meer up to date, oftewel ze hebben bullshit verkocht. En hij spreekt nu al van een community rondom deze game? Als je afzeikmails krijgt heb je geen community. En lij is met een korte ei @gamer

0
test

@Markus88 ba dum tss

0
test

@Markus88 Grote kans idd hoop het niet want dit ziet er goed uit!

0

@R.J wat ziet er goed uit? De reveal-trailer was letterlijk een gratis Unreal asset-pack met een steenkolen-Engels voiceover (incl taalfouten)

0
test

Het is morgen pas 1 april.

0

Aanbevolen voor jou