29% van de omzet van EA kwam vorig jaar uit Ultimate Team

29% van de omzet van EA kwam vorig jaar uit Ultimate Team

EA heeft gedurende het fiscale jaar van 2021, 1,62 miljard dollar verdiend aan Ultimate Team. Verspreid over de spellen Fifa, Madden en NFL.

Dat onthult de ontwikkelaar in een financiële verklaring. Gedurende het fiscale jaar van 2021, dat in maart afliep, heeft EA ruim 1,62 miljard aan omzet gegenereerd via Ultimate Team, verspreid over de spellen Fifa, Madden en NFL..

Dit bedrag vormt ongeveer 29% van de totale netto-omzet (5,6 miljard) dat het bedrijf in 2021 heeft gedraaid. In een Tweet toont Niko Partners-analist Daniel Ahmad dat de netto-omzet van Ultimate Team sinds 2015 alleen maar is gegroeid. 

In Ultimate Team dienen spelers een eigen team te bouwen door spelerkaarten te verzamelen. Deze kaarten kunnen verdiend worden door de game te spelen, maar zijn makkelijker verkrijgbaar via betaalde lootboxes. 

De Nederlandse Kansspelautoriteit legde EA vorig jaar nog een dwangsom van maximaal 10 miljoen op vanwege de betaalde lootboxes in Fifa-spellen. 

EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit artikel klopt niet. Het gaat om het totaal omzet van de gamemode Ultimate team verspreid over Madden, Fifa en NFL. Er staat niet bij vermeld hoe groot de omzet precies is van de Fifa Ultimate Team.

0
test

@MelvinChowder O verrek, je hebt helemaal gelijk. Scherp als altijd Melvin! Bedankt.

0

Dan kun je zeggen dat EA inhalig is, maar je kunt toch moeilijk van ze verwachten dat ze 1,6 miljard laten liggen.

0

Aanbevolen voor jou