The Last Of Us-serie blijkt één na grootste HBO-première sinds 2010

The Last Of Us-serie blijkt één na grootste HBO-première sinds 2010

De eerste aflevering van The Last of Us betreft de één na grootste première van een HBO-serie sinds 2010.

Dat heeft de streamingdienst aangekondigd, zo schrijft Deadline. Er keken 4,7 miljoen mensen via HBO en HBO Max. Het is daarmee de één na populairste eerste aflevering van een serie op het netwerk sinds de première van Boardwalk Empire uit 2010. Daar keken 4,81 miljoen mensen naar. Alleen de eerste aflevering van Game of Thrones-spin-off House of the Dragon trok vorig jaar meer kijkers, namelijk 9,986 miljoen.

Het gaat hierbij overigens alleen om kijkers op de eerste dag van release. Volgens HBO is dat aantal meestal zo'n twintig tot veertig procent van het complete publiek dat uiteindelijk naar een aflevering van een serie kijkt.

In de serie, die in Nederland op HBO Max te zien is, speelt Pedro Pascal de rol van Joel en Bella Ramsey de rol van Ellie. Elke zondagnacht komt er een nieuwe aflevering online - het eerste seizoen telt negen afleveringen en vertelt het verhaal van de eerste game en bijbehorende uitbreiding Left Behind. De serie is geschreven door gameregisseur Neil Druckmann en Chernobyl-schrijver Craig Mazin. De show wordt tot nu toe bejubeld door critici en kijkers.

Op plekken als Spotify en iTunes is ook een officiële podcast begonnen die na elke nieuwe aflevering online komt. De podcast wordt gepresenteerd door Troy Baker, die de rol van Joel speelt in de games. Ook showrunners Mazin en Druckmann komen aan het woord. Eerder vandaag verscheen er ook een nieuwe trailer van de serie waarin beelden van aankomende afleveringen te zien zijn.

The Last of Us: Part 1

The Last of Us: Part 1 kopen?

Kopen voor playstation_3_game

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ten eerste weten we naar welk afschuwelijk slecht geschreven verhaallijn en karakters we gaan als de serie verder gaat dan Part 1 dus dat houdt me al een beetje tegen om er aan te beginnen. Ten tweede krijg ik het idee dat ze de algemene richting die ze zijn ingegaan met Part 2 nu ook met correcties plaatsen in de verhaalijn van Part 1. Ik hoor wel redelijke recensies over de eerste aflevering van kanalen die ik vertrouw en mocht het zo blijven dan ga ik wel kijken.

0
test

@grotewobbo Damn, iedereen mag zijn mening hebben maar ik begrijp nog steeds niet hoe mensen zoveel haat naar part 2 kunnen hebben. Ik heb hem 2 keer uitgespeeld en part 1 ook 3x en vind bijde verhalen fantastisch geschreven. Heb altijd meer het idee dat mensen die Part 2 de grond in stampen de game amper tot niet gespeeld hebben toen ze hoorden of zelf zagen wat er gebeurd in het begin van de game. (ja DAT moment) Overigens heeft Criag Mazin een fantastische job gedaan om de start van de game verder uit te breiden en een paar punten van de game te veranderen die way more sense maken dan dat dat in de game gebeurd. De normale verhaal punten zitten er allemaal in dus ik zou gewoon gaan kijken als je Part 1 ook een goede game vond. Maar gezien je mening over Part 2 zal het me ook niets verbazen dat de directe copieen van teksten uit de game in de serie voor jouw als geforceerd en zwak en ongeinspireerd zullen aanvullen. (Dat bedoel ik niet op een slechte manier maar gewoon een verwachting.)

0
test

@controvi Mensen vinden de game 'woke' omdat er twee lesbies, 1 'transgender' en een meid in zit die meer een mannelijke bouw heeft. En dat de ontwikkelaar op die manier hun politieke agenda probeert te forceren. Maar dat mag natuurlijk niet volgens de playerbase:') Ik geef helemaal niets om dat soort geneuzel en heb echt genoten van deel 2. Vond die in vele opzichten eigenlijk beter dan deel 1 (gameplay-wise)

0
test

@archangel1110 Ik vind het ook niet leuk als een game maker zijn WOKE agenda probeert door je neus de duwen. Maar in Part 2 vond ik juist dat dat totaal niet gebeurde. Er wordt nooit echt vol aandacht aan besteed alsof een transgender of lesbies zijn de hoofdrol is. De game was fantastisch in elkaar gezet en verhaal technisch EN gameplay wise, was het sowieso veel beter. En dat Part 1 was geweldig in het uitwerken van de journey. Part 1 beschouw ik altijd als een grote escort missie met hele sterke personages. part 2 is veel meer verhaal waarbij ook de reis wel centraal staat maar je vooral aan het denken gezet wordt wat je eind doel nou eigenlijk is en wat probeer je nou te bereiken. (voor de personages dan)

0

@controvi Ik heb gewoon een enorme hekel aan alles wat woke is. En dat komt omdat mensen die zich daarmee bezig houden meestal een hoop verzieken. Part 2 heb ik ook 2x uitgespeeld omdat ik gewoon erg van de gameplay houd van dit soort spellen. Maar de 2x heb ik wel zoveel mogelijk cutscenes geskipped omdat die tenenkrommend zijn. En die twist in het midden dat je ineens tegen Ellie moet vechten dat werkte echt enorm slecht. Als Naughty Dog nou die Neil Druckman ontslaat en een team samenstelt wat wel een verhaal kan schrijven dan krijg ik wel goede hoop dat een eventuele deel 3 weer net zo goed zal worden als deel 1.

0
test

@grotewobbo Ik denk dat jij en ik precies de mensen zijn waarover Niel gesproken heeft toen de game uitkwam. "de fans zullen verdeeld zijn". Hij wist dat van te voren en ik ben het volledig eens met hoe het verhaal gaat en dat ik achter Ellie aan moest. Ellie is echt geen held in de game net zo min als Joel geen held is. Joel heeft het zelfs wel verdiend om omgelegd te worden voor wat hij gedaan heeft. Ellie aan het einde net zo goed. Sterker nog, Abby zou zelfs de betere partij zijn hier. Gezien die niet on a rampage gaat en alles afslacht wat in de weg staat. XD

0

Aanbevolen voor jou