Stapelen van PlayStation Plus-abonnementen lijkt uitgeschakeld door Sony

Stapelen van PlayStation Plus-abonnementen lijkt uitgeschakeld door Sony

Het lijkt niet meer mogelijk om PlayStation Plus-abonnementen te stapelen.

Normaliter kunnen mensen met meerdere aangeschafte codes de totale tijd dat een PlayStation Plus-abonnement loopt 'stapelen'. Wanneer men bijvoorbeeld al een abonnement van een jaar heeft lopen, kan een code voor nog een jaar daar bovenop geteld worden.

Verschillende mensen melden nu echter op onder andere social media en gameforum ResetEra dat dit nu niet meer werkt - de code zou pas weer ingewisseld kunnen worden wanneer het vorige abonnement geheel is afgelopen. Mensen die met PlayStation gesproken hebben, claimen dat het bedrijf zegt dat dit "tijdelijk" is uitgeschakeld.

Als dat zo is, heeft Sony hier waarschijnlijk voor gekozen omdat in juni de nieuwe versie van PlayStation Plus beschikbaar komt. Mensen met zowel een PS Plus- en PlayStation Now-abonnement zouden namelijk een Premium-tier van PlayStation Plus ontvangen op de release van het nieuwe PlayStation Plus, waarbij de duur van het abonnement dat het langste loopt geldig is. Dat was voor veel gamers een reden om meerdere codes aan te schaffen om zo goedkoper uit te zijn. Dit lijkt nu dus niet meer mogelijk.

Sony heeft vooralsnog niet publiekelijk gereageerd op de situatie. Het vernieuwde PlayStation Plus komt op 22 juni uit in Europa en bestaat uit drie 'tiers'. Essential (8,99 euro per maand) is min of meer PlayStation Plus zoals het nu is en geeft toegang tot online gaming en een paar gratis games per maand. Met Extra (13,99 euro per maand) ontvangt men daarbovenop zo'n vierhonderd PS4- en PS5-games, al zullen nieuwe PlayStation-exclusives daar niet meteen voor verschijnen. Premium (16,99 euro per maand) tot slot moet daarbovenop meer dan driehonderd klassieke PlayStation-spellen bevatten en demo's aanbieden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Misschien een stomme vraag, kan zijn dat ik er overheen gelezen heb, maar voor mensen die bijvoorbeeld alleen Playstation Plus hebben, en dus geen Now, krijgen die eventueel aanbod om hun huidige plus abonnement te upgrade naar een groter abonnement voor een kleine bijbetaling, zeg maar zo iets wat Xbox ook met Gold naar Game Pass had gedaan.

0

Aanbevolen voor jou