Square Enix bant zesduizend Final Fantasy 14-spelers voor handel in echt geld

Square Enix bant zesduizend Final Fantasy 14-spelers voor handel in echt geld

Square Enix heeft bijna zesduizend spelers van de mmo Final Fantasy 14: A Realm Reborn gebanned omdat ze met echt geld zouden handelen in de game.

5037 spelers zijn gebanned omdat ze met echt geld handelden in de game. Daarnaast zijn nog eens 814 spelers gebanned omdat ze handel met echt geld adverteerden. De bans vonden plaats tussen 25 februari en 3 maart dit jaar.

In een update op de officiële website benadrukt Square Enix dat "ruilen met echt geld en andere ongeoorloofde activiteiten de balans van de game verstoren en dus verboden zijn". 

Square Enix vraagt spelers die dit soort praktijken tegenkomen contact op te nemen met het bedrijf. Ook kan men op de naam van een personage klikken om zo melding te maken van illegale praktijken.

De volgende uitbreiding voor Final Fantasy 14 heeft Endwalker en komt deze herfst uit. De game is speelbaar op pc, Mac, PlayStation 5 en PlayStation 4.

Final Fantasy 14

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor Denk dat zij dat ook wel weten, maar volgens mij is het meer dat ze hier tegen moeten optreden omdat je anders net zo goed de regels niet kan melden. Als er twee nieuwe accounts voor terugkomen, krijgen ze overigens wel meer "spelers", dus zo erg zullen ze dat nou ook weer niet vinden :P

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Het is in WoW ook een groot probleem. Daar zitten de trade channels ook vol met boost sellers. Waar een deel gewoon echt geld voor vraagt.

0

@Carnitez Tja. Als games de grenzen van een spel ver te buiten gaan dan is het onvermijdelijk dat meer aspecten van de "echte" wereld een invasie gaan plegen. Handel, gokken en fraude zullen vooraan in de rij staan aangezien het met geld te maken heeft. Je speelt WoW, je herinnert je de epidemie denk ik nog wel :) Het hoort niet in het spel maar toch gebeurde het, geniaal op zich. En laten we het niet hebben over het feit dat relaties en huwelijken tot stand komen (en eindigen) in de spelwereld... Elite: Dangerous is een ander uiterste, daar is zelfs in-game slavenarbeid gaande :)

0

Aanbevolen voor jou