Sporen worden in The Last of Us-televisieserie vervangen door ranken

Sporen worden in The Last of Us-televisieserie vervangen door ranken

In de aankomende HBO-serie The Last of Us wordt het Cordyceps-virus niet verspreid door schimmelsporen, maar door ranken.

Dat melden schrijvers Neil Druckmann en Craig Mazin in een interview met Collider. In de The Last of Us-games wordt het Cordyceps-virus waardoor mensen in een soort monsters veranderen verspreid door sporen van een paddenstoel. Daardoor moeten de hoofdrolspelers zo nu en dan met gasmaskers rondlopen. Dat is natuurlijk niet gewenst in een serie met acteurs, waarbij gezichtsuitdrukkingen belangrijk zijn voor het overbrengen van emoties. Daarbij is het ook niet erg realistisch.

Op die manier kwam men dan ook op het idee dat ranken de ziekte overbrengen in plaats van sporen. Ranken zijn een soort stengels die gebruikelijk zijn in de plantkunde. "Op die manier kan het als het ware een verbonden netwerk worden, zoals dat gaat met een schimmel", legt Mazin uit. "Het is erg eng om na te denken over de mogelijkheid dat het als één groot geheel tegen ons werkt. Het is een concept dat mij erg aanspreekt."

Mazin vervolgt: "In de game kom je sporen tegen en moet je een gasmasker opzetten. Als er sporen door de lucht zweven zouden die overal verspreiden en zou iedereen constant gasmaskers op moeten hebben, en zou iedereen waarschijnlijk geïnfecteerd raken. Daarom hebben we een interessante manier bedacht waarop de ziekte zich verspreidt."

Op Reddit kwam men er al snel achter dat het idee van ranken niet zo ver van de games afwijkt: in concept art van het oorspronkelijke spel werden ranken ook al gebruikt, al zat dit niet in de uiteindelijke versie van de game. Ook een ongebruikte, ingesproken zin die in onderstaande tweet is te horen, hint naar het feit dat ranken ooit onderdeel uitmaakten van de games.

De eerste aflevering van The Last of Us is vanaf 16 januari op HBO Max te zien. Gamer.nl heeft het complete eerste seizoen al gezien en gaf vandaag (zo spoilervrij mogelijk) diens opinie over de serie.

The Last of Us: Part 1

The Last of Us: Part 1 kopen?

Kopen voor playstation_3_game

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dus met andere woorden zeggen ze hiermee dat de logica van de games nergens op slaat? Lekker dan. Persoonlijk vind ik hrt idee van sporen beter dan ranken.

0
test

@Riyakuya Dat is op zich niet zo vreemd. Games moeten vaak inleveren op realisme omwille van de speelbaarheid. Dat kan ook prima, zolang het voldoende geloofwaardig blijft. Films hoeven dat uiteraard niet en moeten daarom weer andere keuzes maken om het verhaal naar filmstandaarden geloofwaardig te houden, zonder in te leveren op cinematografische kwaliteit.

0
test

@Robert-Frans precies dit, het slaat eigenlijk ook nergens op dat je in je rugzak wel 3 molotovs, 3 bommen, 3 rookbommen, 3 medkits, een baksteen, verschillende wapens en crafting items kan meesjouwen maar daarentegen maar plek hebt voor ongeveer 10 kogels per wapen. De schaarste van ammo draagt bij aan de spanning en dwingt je andere oplossingen te zoeken.

0
test

@Robert-Frans ik zie niet helemaal in hoe dat niet kan met maskers. Het is niet de eerste film waarin dit soort maskers worden gedragen. Bij sommige films zoals over de eerste wereldoorlog voegt het zelfs iets toe aan het drama. Vind het gewoon een knullig argument.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Liquidshake ga jij gewoon fijn iemand anders lastigvallen.

0
test

@Riyakuya Nee dat zeggen ze niet? Ze zeggen dat ze de gezichtsuitdrukkingen willen laten zien en daarom maskers (tegen de sporen) niet passen. Ik vind het idee van sporen ook beter en eigenlijk zelfs de combi van beiden het beste, maar we gaan het wel zien als de serie uit is

0
test

@Bteqq maar dat probleem zouden ze dan in games toch ook moeten hebben op de momenten dat ze emoties willen tonen met maskers op? Ik zie de relevantie niet helemaal van het probleem dat ze hier maken. Men heeft het hierboven over realisme maar een film als deze kun je natuurlijk amper realistisch noemen.

0

@Riyakuya dat zeggen ze helemaal niet, ze zeggen dat gasmaskers niet wenselijk zijn om te filmen ;p

0
test

"Dat is natuurlijk niet gewenst in een serie met acteurs, waarbij gezichtsuitdrukkingen belangrijk zijn voor het overbrengen van emoties. " Hadden ze in Chernobyl ook niet constant maskers op? ;-)

0
test

@tmvde vooral in de Mandalorian waren de gezichts uitdrukkingen van Pedro Pascal erg belangrijk.

0
test

@Peerkebest LOL.

0
test

@Peerkebest Hah!

0
test

@Peerkebest Geenzins als dis naar de serie bedoeld, maar ik vind The Mandalorian (of de meeste Star Wars-media an sich) nou niet bepaald het schoolvoorbeeld van hoe je persoonlijke relaties en de nuances van menselijke emoties naar het scherm vertaalt. Waarmee ik maar wil zeggen dat ik vermoed, uitgaande van deze en andere recensies, dat de gezichtsuitdrukkingen van personages in de The Last of Us-serie iets belangrijker zijn dan in een show als The Mandalorian. Hoe dan ook denk ik dat het gebrek aan logica de hoofdreden is. Sporen komen overal, bijvoorbeeld ook op je kleding. Als TloU echt zou zijn, zou het dan ook levensgevaarlijk zijn om na het lopen door een ruimte vol met sporen weer je masker af te zetten. Eerst zou je helemaal ontsmet moeten worden. Of wat te denken van wondjes waar de sporen in kunnen komen? In games denk je er niet echt over na, maar voor kijkers van een live-action serie is het misschien net even te onrealistisch.

0

Aanbevolen voor jou