Sony wil populaire PlayStation-franchises naar mobiel brengen

Sony wil populaire PlayStation-franchises naar mobiel brengen

Sony is van plan om diverse populaire PlayStation-franchises naar mobiel te brengen.

Dat meldde SIE-directeur Jim Ryan in een gesprek met investeerders. Volgens hem wil het bedrijf dit fiscale jaar beginnen met "sommige iconische PlayStation-IP" naar smartphones te brengen. "Doordat we leren van deze ervaringen en steeds meer games naar mobiel gaan brengen, verwachten we dat onze contributies op pc en mobiel steeds belangrijker gaan worden."

Om welke games het gaat is niet bekend, maar spellen als Gran Turismo, Uncharted en God of War vallen onder de meest populaire PlayStation-franchises. Hoe mobiele versies van de IP er uit zouden kunnen gaan zien, is niet bekend.

Het bedrijf brengt de laatste tijd steeds vaker zijn PlayStation-games uit op pc. Eerder verschenen Horizon Zero Dawn en Days Gone al op pc, en tijdens het gesprek met investeerders werd ook Uncharted 4: A Thief's End als mogelijkheid genoemd, al is de pc-versie van die game nog niet officieel aangekondigd en onthuld.

Uncharted

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als deze mobile games dan onder de 25 games die ze in ontwikkeling hebben en dan zal er ook nog wat vr games zijn , ben ik wel benieuwd hoeveel triple a hollywood games daar van overblijven die we nnog niet kennen.

0

@hulstpower Tja daar zeg je wat. Vast niet heel veel dan idd. Ik snap dat ze de mobiele markt willen meepakken voor de centjes maar ik zie mezelf nou geen GoW op mijn telefoon spelen... Ik kan me ook gewoon niet voorstellen dat er veel mensen zijn die dat wel doen.

0
test

@Senchi87 Ja ben het met je eens is ook niks voor mij, maar er zit geld in mobiele markt en misschien is het meer voor azie markt dan voor ons. En gran turismo leent zich prima voor en misschien turned based games op ip van sony.

0

@Senchi87 ik gebruik nu xcloud op mijn telefoon en hoewel dat best prima werkt is de ervaring met touch controls beduidend minder dan met een controller. Speel nu bijvoorbeeld Hellblade nu, maar de combat is niet lekker met touch controls. Dus GoW zou kunnen mits je een controller kan gebruiken en het niet zo’n versimpelde game wordt Ik ben nog maar weinig echt leuke mobiele games tegengekomen die ik lang blijf spelen buiten Magic Arena, het is het allemaal net niet.

0
test

Voor 'hardcore' gamers niet zonder meer positief dat er veel geld en energie wordt gestoken in casual crap voor mobieltjes (gaat allemaal ten koste van vette games voor de consoles) maar hopelijk dat het op lange termijn zorgt voor meer geld en budget (en meer hardcore gamers die via de mobieltjes-crap enthousiast zijn geworden) en dan zouden wij er toch nog van mee kunnen profiteren...

0
test

@Michael-Raymond-Clayton Fijn dat iemand hier aan het gatekeepen is, we willen allemaal als echte gamers niet dat die casuals op mobiel zich echte "hardcore" gamers gaan noemen... laten wij echte gamers op de console en pc ons maar goed op afstand houden van die rare "casuals" op mobiel. Laat hun maar het geld in het laatje brengen van Sony zodat echte "hardcore" gamers hiervan kunnen profiteren haha stomme casuals.....smh.

0
test

@Lavandou uhm ok dan, iedereen heeft recht op zijn eigen interpretatie, zullen we maar zeggen. Volgens mij heb ik casual gamers nooit 'raar' of 'stom' genoemd. Het is ook geen waardeoordeel. Hardcore is niet beter dan casual of andersom. Maar het is wel ánders. Dat heb ik willen aangeven. Niet meer, niet minder. Sterker nog, ik geef juist aan dat mobile games als brug kunnen fungeren... Er zullen vast mensen zijn die kunnen genieten van zowel console als mobile games. Super. Ik niet. En volgens mij velen met mij. Ik vind mobile games vaak een slap aftreksel van het echte werk, maar snap heel goed dat ook daar een publiek voor is.

0

@Michael-Raymond-Clayton welkom in 2021 ;)

0

Aanbevolen voor jou