Sony koopt Bungie voor 3,6 miljard dollar

Sony koopt Bungie voor 3,6 miljard dollar

Sony heeft aangekondigd dat het Bungie koopt voor 3,6 miljard dollar - omgerekend zo'n 3,21 miljard euro.

De Destiny-franchise blijft multiplatform. Bungie blijft daarnaast de mogelijkheid houden om geheel onafhankelijk te kiezen waar hun games op verschijnen. Ze mogen ook zelf games blijven uitgeven op platforms naar keuze.

"We hebben sinds het ontstaan van de Destiny-franchise een goede samenwerking met Bungie en kunnen niet blijer zijn om ze te verwelkomen bij de PlayStation-familie", aldus PlayStation-baas Jim Ryan aan Games Industry. "Dit is een belangrijke stap in onze strategie om PlayStation bij een nog breder publiek te krijgen."

"Met Sony Interactive Entertainment hebben we een partner gevonden die ons onvoorwaardelijk steunt in alles wat we zijn en die onze visie steunt om entertainment over meerdere generaties te verspreiden, terwijl we de creatieve onafhankelijkheid die in Bungie's hart klopt kunnen waarborgen", aldus een artikel op de Bungie-website. "Sony gelooft net ons dat gamewerelden louter het begin zijn van wat onze IP's kunnen worden. Samen delen we de droom om iconische franchises te koesteren die vrienden over de wereld, families verspreid over verschillende generaties en fans verspreid over meerdere platforms en entertainmentvormen verenigen."

Bungie werd in 2000 gekocht door Microsoft en ontwikkelde de eerste Halo-games voor het bedrijf. In 2007 kondigde Bungie aan dat het weer een onafhankelijke studio was, waarna het Destiny en Destiny 2 maakte. Het bedrijf sloot een deal met Activision Blizzard om die games uit te geven, maar zette die deal in 2019 stop. Bungie blijft updates en uitbreidingen voor Destiny 2 uitbrengen en werkt ook aan een compleet nieuwe IP, waar nog niets over bekend is. Verder kondigde het eerder aan dat het in 2022 een nieuwe studio in Amsterdam wil openen.

Eerder in januari werden twee andere grote overnames binnen de game-industrie bekendgemaakt. Microsoft is van plan om Activision Blizzard voor 68,7 miljard dollar over te nemen en Take-Two gaat Zynga voor 12,7 miljard dollar overnemen.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

-1

Deze gebruiker is verwijderd

-1
test

@Liquidshake ja had het met een vriend van me er iver van de grite shooter studios was dit nog de enige die ze konden kopen, respawn en dice beide bij ea en heel ea kopen zie ik sony niet doen. Hopelijk gaat bungie ook wat doen buiten destiny want dat is helaas niet mijn francise en hopelijk gaat guerrila killzone ooit nog maken en misschien ratchet studio een resistance beide wel leuke shooters vojd ik altijd van sony.

0
test

@coola Let op. Destiny. Zij zullen nu dan ook vast aan een ander IP werken.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Ik ben benieuwd wie straks R* gaat kopen

0
test

@LoGiCaL_PsYcHo zo'n feest zal het niet worden. Zowel Activision als bungie stonden open voor verkoop. Het is niet ineens alsof de hele game wereld opgekocht wordt

0
test

@Lavalera bungie zei laast nog dat ze niet open stonden voor verkoop, toen gerucht was dat micro ze weer in huis wou halen. Toen zeuden ze nog byngie wil zelfstandig blijven.

0
test

@LoGiCaL_PsYcHo waarom zou Take-Two Rockstar verkopen dan?? Volgens mij geeft Rockstar nog steeds melk, dus die blijven ze mooi verder (uit)melken...

0

@its_charro elke koe heeft een prijs

0

Aanbevolen voor jou