Resident Evil-bedenker heeft genoten van Resident Evil 4 Remake

Resident Evil-bedenker heeft genoten van Resident Evil 4 Remake

Shinji Mikami zag dat het goed was

Shinji Mikami, de bedenker van de Resident Evil-reeks, laat weten met veel plezier de pas verschenen remake van Resident Evil 4 te hebben uitgespeeld.

Mikami is de bedenker van de Resident Evil-franchise en was de regisseur van de eerste vier delen. Vooral het vierde deel in de reeks wordt door velen als zijn meesterwerk gezien.

Op Twitter gaf de ontwikkelaar vandaag aan de onlangs verschenen remake te hebben uitgespeeld. "Ik heb er erg van genoten", zo laat hij weten in de tweet.

Het is niet bekend of Mikami tegenwoordig nog aan een game werkt. In 2010 richtte hij Tango Gameworks op, waar hij de The Evil Within Games mee maakte. Voor recentere releases Ghostwire: Tokyo en Hi-Fi Rush was hij executive producer. Eerder dit jaar gaf hij aan dat hij Tango Gameworks ging verlaten.

De remake van Resident Evil 4 is sinds 24 maart uit op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en pc. De oorspronkelijke game verscheen in 2005 op GameCube en later ook op andere platforms. Het spel wordt gezien als een van de beste games binnen de franchise. Spelers kruipen in de huid van Leon S. Kennedy - bekend uit Resident Evil 2 - en doen een Europees dorpje aan waarin de inwoners extreem agressief blijken te zijn. Ondertussen probeert hij de ontvoerde dochter van de Amerikaanse president te redden.

Tom Kerkhof gaf de game een 8,5 op Gamer.nl: "Resident Evil 4 neemt alles wat goed was aan de oorspronkelijke game en stopt dat in een glanzend nieuw jasje. Het eindresultaat is net zo actievol als voorheen, net iets griezeliger en vooral veel, véél mooier. Ondanks dat weet het spel nergens écht te vernieuwen, waardoor het onwaarschijnlijk is dat deze remake dezelfde impact gaat hebben als zijn illustere voorganger", concludeerde hij in zijn recensie. 

Resident Evil 4

Resident Evil 4 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nou, gelukkig maar. Was al bang dat ie het niks aan zou vinden :')

0
test

@Markus88 ja dat was mijn grootste zorg dit jaar

0

Aanbevolen voor jou