Remake van Resident Evil 4 komt ook naar PlayStation 4

Remake van Resident Evil 4 komt ook naar PlayStation 4

De remake van Resident Evil 4 zal ook op PlayStation 4 verschijnen.

Dat heeft Capcom tijdens Tokyo Game Show aangekondigd. Het spel was al bevestigd voor release op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Ook wordt PlayStation VR2 ondersteund.

In de loop van oktober houdt Capcom een Resident Evil Showcase, waarin meer getoond wordt van de game. Een precieze datum voor de Showcase is nog niet bekend.

De remake van Resident Evil 4 werd eerder dit jaar tijdens een State of Play-uitzending aangekondigd. De game komt op 23 maart 2023 uit. Resident Evil 4 verscheen oorspronkelijk in 2005 op GameCube en later ook op andere platforms. Het spel wordt gezien als een van de beste games in de franchise. Spelers kruipen in de huid van Leon S. Kennedy - bekend uit Resident Evil 2 - en doen een Europees dorpje aan waarin de inwoners extreem agressief lijken te zijn. Ondertussen probeert hij ook de ontvoerde dochter van de Amerikaanse president te redden.

Resident Evil 4

Resident Evil 4 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik doe een voorspelling... dat tegen alle verwachtingen in de verkopen van deze game enorm tegen gaan vallen. Iedereen heeft er fantastische herinneringen aan omdat RE4 vers bloed was. Een verademing onder de bekende redelijk stugge formule. En dat "camera over de schouder" truukje natuurlijk wat zo goed uit de verf kwam. Het zette een nieuwe standaard neer... en daarin rust ook het probleem. Het kunstje is nu erg vaak herhaald. Iedereen heeft wel RE4 gespeeld zonder daadwerkelijk RE4 gespeeld te hoeven hebben. Het gaat de eerste remake worden van een game die zelf al een flinke verbetering van de formule was. Ik vrees voor een lauwe ontvangst.

0
test

@gimbal2 Ik persoonlijk zal het zeker aanschaffen aangezien RE4 voor mij de eerste spel uit deze reeks was die ik speelde dus veel nostalgie hier. En de vorige 2 remake heb ik ook met plezier gespeeld en vond het qua graphics indrukwekkend. Maar qua verkoopcijfers zal het denk ik van afhangen wat ze ervoor gaan vragen. Want de prijs voor bijv. de remake van The last of Us vond ik zelf prijzig. Maar ik vrees dat bedragen rond 70-80 normaal worden.

0
test

@gimbal2 Die angst dat het tegen gaat vallen, omdat de verbeteringen niet zo'n grote stap zullen zijn, dat herken ik wel. Maar ik weet niet of dat ook de verkopen echt in de weg gaat zitten.

0
test

@gimbal2 Ik heb re4 al zo vaak uitgespeeld dat ik niet eens echt zit te wachten op een remake. Deze fan koopt m waarschijnlijk dus niet eens. Je zou dus wel eens gelijk kunnen krijgen. We gaan het zien.

0
test

@Roolio grappig,ik heb het dus destijds met veel plezier meerdere malen uitgespeeld en daarna nooit meer naar omgekeken en daarom zou ik het juist nu wel weer willen kopen. Maar het is super dat ze het opnieuw op de markt brengen met het gebruik van de nieuwste technieken. Want het is en blijft een sterke deel en ik denk ook dat het zat jongere gamers nu zal aanspreken door de graphics en wellicht 60 fps ondersteuning. Daarom dat ik het zelf ook weer zou willen spelen in 60 fps ;p

0

Aanbevolen voor jou